Da li posljednji potez Ernesta Valverdea znači da je došao kraj za Philippea Coutinha?
Coutinho je u prvoj utakmici Kupa kralja zamijenjen uz zvižduke navijača Barcelone

Brazilac ne pruža partije kakve su se očekivale od njega

Da li posljednji potez Ernesta Valverdea znači da je došao kraj za Philippea Coutinha?

S. Pašalić

Kada je prije godinu dana Philippe Coutinho prešao iz Liverpoola u Barcelonu za 130 miliona eura svi su očekivali da će Brazilac postati jedan od ključnih igrača katalonskog tima.

Međutim najskuplje pojačanje Barcelone u historiji nije pružilo igra kakve su se očekivale od igrača koji je plaćen toliku sumu novca.

Nije sporan talenat koji posjeduje Philippe Coutinho, ali kada to treba dokazati na terenu igrama u dresu tima sa Camp Noua to uopšte nije vidljivo i pitanje je bilo do kada će trener Ernesto Valverde i uprava Barcelone tolerisati prosječne igre Coutinha.

Ove zime se mnogo pisalo o njegovom potencijalnom odlasku u Englesku, a nekoliko klubova se dovodilo u kontekst te priče, ali do transfera nije došlo i Brazilac je ostao u Barceloni.

I nakon toga je Coutinho nastavio sa prosječnim igrama, a nedavna utakmica Kupa kralja protiv Real Madrida je bila kap koja je prelila čašu kod navijača Barcelone koji su ga uz zvižduke ispratili sa terena u trenucima kada ga je Ernesto Valverde zamijenio.

Prema posljednjim informacijama trener Barcelone je odlučio da uzvratnu utakmicu polufinala Kupa kralja počne sa Coutinhom na klupi. Procjena je da Ousmane Dembele u ovom trenutku igra bolje od Coutinha što dokazuju i brojke koje kažu da je u 2019. godini Coutinho u osam utakmica Primere upisao samo jednu asistenciju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije