Da li ste znali da Chelsea ima listu omraženih klubova?

S nekima ne žele da rade

Da li ste znali da Chelsea ima listu omraženih klubova?

Edmir Škorić
Teme:

Chelsea ima čak 38 igrača na posudbama, ali postoje klubovi s kojima Roman Abramovič i društvo ne žele poslovati.

Chelsea je u brojne timove slao svoje igrače na posudbu, a između ostalih i u FK Sarajevo, gdje je jedno vrijeme boravio hrvatski golman Matej Delač. Mreža klubova s kojima Plavi surađuju nije mala, no ima i ona lista klubova s kojima Plavci ne žele raditi.

Otkrio je to glavni operativac Bristol Cityja Mark Ashton, koji je kazao da je boravio u Chelseaju kada je dogovarao jedan posao, te da je uočio kako Abramovič ima listu nepoželjnih timova.

"Na kraju prošle sezone Lee Johnson je otišao u Chelsea i predstavio Michaela Emenala, dok sam ja na Stamford Bridgeu imao sastanak sa Romanom Abramovičem i njegovim upravnim odborom. Oni su pokušavali i prije aranžmane s engleskim klubovima, ali s nekima ne žele da rade i imaju jasnu listu tih timova", rekao je Ashton.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nije objasnio koji klubovi se nalaze na toj listi, a zanimljivo bi bilo vidjeti razloge zbog kojih Chelsea ne posluje s njima. Možda jer ti klubovi imaju dobre odnose s Unitedom, Arsenalom, Cityjem...?

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi