Da li to priziva otkaz? Mourinha će otjerati prije Božića
Previše negativnosti donosi ekipi, a sve zbog svog osjećaja veličine

Legenda Manchester Uniteda tvrdi

Da li to priziva otkaz? Mourinha će otjerati prije Božića

Kako se ponaša i na šta liči igra njegove ekipe, neko bi komotno pomoslio da Jose Mourinho priziva otkaz u Manchester Unitedu. Mnogi su mišljenja da u ovoj konstelaciji on sa Crvenim đavolima ne može prismrditi gradskom rivalu Cityju, a i Liverpoolov Klopp djeluje mnogo uigranije. 

S druge strane ne pada mu na pamet da daje otkaz i tako se odrekne izdašne sume koja mu po ugovoru pripada.

United jeu posljednjem kolu izgubio 3:2 od Brightona and Howe Albiona u nedjelju. Mourinho je okrivio pojedinačne greške za poraz, ali bivši igrači, uključujući Garyja Nevillea i Paula Scholesa, bili su iznimno kritični za ukupnu izvedbu, dok je kapiten Paul Pogba priznao da je njihov stav bio loš.

S obzirom na to da je Mourinho bio na razgovorima s Unitedovim powerbrokersima zbog transfera i da se nije dobro pojačao, legendarni fudbaler Uniteda Lee Sharpe smatra da je pitanje vremena kada će negativna atmosfera oko Old Trafforha prisiliti vlasnike kluba na promjenu.

"Očekujem da će Mourinho dobiti otkaz prije Božića", rekao je za Sky Sport. "Ako će nastaviti s tom dosadom i ovim oplakivanjem, tada će se ljudi okrenuti i reći da taj stav ne vodi prema vrhu, tako da moramo nešto promijeniti.

"Čini se da konstantno trubi jedno te isto, ponavlja izlizane fraze, vrti iz šupljeg u prazno. Spojilo se dosta tu negativnosti, navijači su nezadovoljni rezultatima u posljeldnjim sezonama, a on da nije dobio pojačanja. Čini se kao da zanemaruje sve. Izgleda dosta hladno i to se reflektira u izvedbama ekipe."

Mourinho je optužen da je bio previše kritičan na svoje igrače u javnosti tokom svog vremena u klubu, iako je odbio direktno kritikovati pojedince iz početnog sastava zbog poraza u Brightonu.

Sharpe, koji je bio dio Unitedove ekipe između 1994. i 1996. godine, kaže da bi Mourinho trebao tretirati svoje igrače na isti način kao i Alex Ferguson.

"Jedna od stvari koje najviše cijenim kod Sir Alexa Fergusona je da je zadržavao prljave stvari u kući", rekao je za bivšeg menadžera kluba.

"On sve što je imao reći o igračima govorio je u svom uredu ili u svlačionici. Ništa nije pričao u novinama. Mislim da bi se Mourinho trebao okoristiti njegovim primjerom, a ne javno na stup srama izlagati svoje igrače."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Paul Pogba je poseban talent, poseban pojedinac i poseban karakter. Možda treba isto tako postupati s njim, ne tretirati ga kao druge ljude. Morate učiniti sve kako biste dobili najbolje od njega.

"Svi žele vidjeti Pogbu koji je igrao na Svjetskom prvenstvu. Šta se događa u Unitedu, ne znam, možda ga je Mourinho stavio pod prevelik pritisak. Nisam siguran, ali mislim da United nema nikakvu šansu ove sezone."

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pogba69
"a i Liverpoolov Klopp djeluje mnogo uigranije" hahaha
16 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi