Da ne povjerujete: Sassuolo više zarađuje od Juventusa, Intera, Milana...

Koliko plaćaju sponzori?

Da ne povjerujete: Sassuolo više zarađuje od Juventusa, Intera, Milana...

E. Škorić

Otkriveno je koliko zarađuju italijanski nogometni klubovi od sponzora koje reklamiraju na svojim dresovima.

To je otkrio renomirani italijanski portal Gazzetta dello Sport, a među prvih šest očekivano su velikani kao što su Juventus, Milan, Roma, Inter i Napoli.

No, najzanimljivije od svega je da je na prvom mjestu po zaradi od glavnog sponzora - Sassuolo.

Gazzetta tvrdi da Sassuolu firma "Mapei" plaća čak 18 miliona eura po sezoni.

Giorgio Squinzi, vlasnik Sassuola, ujedno je i vlasnik kompanije za proizvodnju građevinskog materijala koja nosi naziv "Mapei".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sasuolo je sa tom cifrom ekipa sa najbogatijim sponzorskim ugovorm za reklamu na dresu u Seriji A, ispred Juventusa (17 miliona, "Jeep"), Milana (14m, "Emirates"), Rome (14m, "Qatar" i "Hyundai"), Intera (10,5m, "Pirelli"), Napolija (9m, "MSC", "Lete" i "Kimbo")...

Odmah nakon njih tu je i Fiorentina sa 6,5 miliona, te Atalanta i Torino sa po pet miliona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi