Zaboravljeni Giovinco ponovo u Italiji?

Odlazi iz Saudijske Arabije

Zaboravljeni Giovinco ponovo u Italiji?

Pomalo zaboravljeni majstor Sebastian Giovinco blizu je povratka u Evropu.

Omaleni fudbaler iz Italije je otišao još 2015. godine i od tada igra van Evrope, no sada bi, kako stvari stoje, mogao ponovo da zaigra u Serie A.

Za usluge nekadašnje zvijezde Juventusa se, naime, interesuje Sassuolo čiji ga čelnici vide kao idealnu zamjenu za Berardija koju je na rubu odlaska u Fiorentinu, a pregovori su navodno već otpočeli.

Italijani nisu optimistični glede pregovora, jer teško da Sassuolo finansijski može parirati sadašnjem Giovincovom klubu Al-Hilalu u kojem godišnje zarađuje čak deset miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Giovinco je ranije isticao da još nije rekao posljednju riječ na velikoj fudbalskoj sceni. Hoće li ljubav prema fudbalu biti veća od one prema novcu, ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi