Da nije VAR-a, sada bi se pričalo o neviđenoj sudijskoj lakrdiji

Linijski sudac je kardinalno pogriješio

Da nije VAR-a, sada bi se pričalo o neviđenoj sudijskoj lakrdiji

Milan je večeras kao gost savladao Udinese rezultatom 1:0.

Pobjedonosni gol za Rossonere postigao je Romagnoli u sedmoj minuti sudijske nadoknade, ali lako se moglo desiti da taj gol bude poništen i to apsolutno neopravdano.

Nakon gola, gledao se VAR jer je linijski sudac smatrao da je Romagnoli bio u ofsajdu, ali snimak je pokazao da nije bio ni blizu nedozvoljene pozicije.

Da nije bilo VAR-a, Milanu bi možda bio poništen čist gol pa sada imamo još jedan dokaz da ova tehnologija u potpunosti opravdava svoju svrhu i doprinosi poštenom fudbalu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AoooR
Sudija je dobro postupio, pustio prednost jer nije bio siguran da li je bio offside. Nakon završene akcije i gola digao je zastavicu da bi se moglo pregledati. Recimo da je digao odmah, tek rad bi pokrao AC Milan.
53 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi