"Da sam ostao u Romi zbog njega bih svaki dan počinjao novi Svjetski rat, to je ološ"

Nainggolan o Monchiju

"Da sam ostao u Romi zbog njega bih svaki dan počinjao novi Svjetski rat, to je ološ"

Endin Čaušević

Belgijski fudbaler Radja Nainggolan nekoliko sezona bio je jedan od najvažnijih igrača Rome i mnogi su bili iznenađeni kad ga je klub odlučio prodati prošlog ljeta.

Nainggolan je svojim igrama bio itekako važan dio Rome u prethodnim sezonama, ali je na kraju prošle sezone rimski klub odlučio da ga proda što je bio veliki šok za navijače Vučice.

Belgijanac je na kraju potpisao za Inter gdje je imao nekoliko mjeseci problema da se uklopi u novi tim. Ipak, Nainggolan je priznao da nikada nije želio napustiti Romu i da je na kraju jednostavno bio prisiljen da to uradi.

Nainggolan je izjavio da je imao sukob sa sada već bivšim sportskim direktorom Rome, Monchijem, koji je učinio sve da ga proda. Čak je pregovarao s nekim klubovima iza Radjinih leđa i sve dogovorio s jednom turskim klubom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bilo je teško to što su mi uradili u Romi i zbog toga sam imao problema s prilagođavanjem u Interu. Imao sam neki sukob s Monchijem i on se nije ponašao kao profesionalac prema meni. Znam da sam napravio neke greške, ali kao čovjek mi moraš reći da me želiš prodati", rekao je Nainggolan i nastavio.

"Radio mi je iza leđa i nudio me nekim klubovima. Sve je prevršilo svaku mjeru kada je dogovorio moj transfer u Tursku, a ja nisam imao pojma o tome. Da sam ostao u Romi znajući moj karakter vjerovatno bi svaki dan počeo neki Svjetski rat. To je pravi ološ od čovjeka".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi