Nije se šalio: Ranieri mijenja formaciju, ali i tandem u napadu Rome

Ovo dugo nismo gledali u rimskom klubu

Nije se šalio: Ranieri mijenja formaciju, ali i tandem u napadu Rome

E. Čaušević

Fudbaleri Rome danas igraju u gostima protiv SPAL-a u okviru 28. kola italijanske Serije A.

Rimski klub se nalazi u velikim turbulencijama u proteklih nekoliko sedmica. Nakon što je otkaz dobio Eusebio Di Francesco njegovo mjesto preuzeo je Claudio Ranieri pred kojim je glavni zadatak da s Romom ponovo izbori mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Ranieri je debitovao pobjedom protiv Empolija, no već danas je pred ovim timom izuzetno teško gostovanje protiv SPAL-a kojem je svaki bod zlata vrijedan u borbi za opstanak u društvu najboljih.

Trener Rome jučer je iznenadio sve kada je najavio da će ovaj meč od prve minute najvjerovatnije početi Edin Džeko i Patrik Schick. Ranieri će očito promijeniti formaciju, te će Vučica nakon dugo vremena zaigrati s dva napadača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Di Francesco je igrao obično u formaciji 4-3-3, ali čini se da je tome došao kraj. Da se Ranieri nije šalio dokazuju i pisanja italijanskih medija koji prenose da će Roma vjerovatno igrati u formaciji 4-4-2, te da će Džeko i Schick biti tandem u napadu.

Ta formacija nije strana za Ranierija koji je u prvom mandatu upravo nju najviše forsirao. Tada je u napadu imao Vučinića i Tonija, a ovaj put su mu glavne uzdanice Džeko i Schick.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harisss
Jel moguce da je prosjecni gledaoc u kucnoj fotelji pametniji od ove neznalice. Pa ludace, nije Romi toliki problem napad. Samo suJuventus i Atalanta dali vise golova. HejjjKlaudijoooo odbrana ti ne valja, vidis li tiiii tooooo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti