"Da sam završio četvrti s Chelseajem u Premier ligi, Abramovič bi me poslao u Sibir!"

Avram Grant svjestan da je kriterij opao

"Da sam završio četvrti s Chelseajem u Premier ligi, Abramovič bi me poslao u Sibir!"

E. Škorić

Izraleski stručnjak Avram Grant svjestan je da je u Chelseaju opao kriterij nakon što je protekle sezone uspjehom smatran sam plasman u Ligu prvaka i četvrto mjesto u Premiershipu.

Chelsea je bivši engleski i evropski prvak, klub je doživio renesansu nakon što ga je ruski tajkun Roman Abramovič preuzeo i od njega napravio nogomentog diva.

Međutim, sjeća se Grant da je nekada sve drugačije bilo i da četvrto mjesto nije bilo dovoljno kako bi se sezona ocijenila uspješnom.

"Sezona je dobra, može se reći da je plasman prihvatljiv, ali to nije uspjeh. Da sam rekao onda da je četvrto mjesto za Chelsea uspjeh u Premier ligi, Abramovič bi me sigurno poslao u Sibir!", komentarisao je Grant.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Grant je bio menadžer Chelseaja u sezoni 2007/08, kada su Plavci završili drugi u Premier ligi, a igrao je i u finalu Lige prvaka, kojeg je zbog penala u Moskvi izgubio od Manchester Uniteda. Ekipa je ipak 2012. godine postala prvak Evrope.

Što se tiče trenutnog tima Chelseja, znatno je pojačan za narednu sezonu i nema sumnje da bi četvrto mjesto u takvim okolnostima bilo smatrano neuspjehom.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Derdiyok
Ima bliže konc. logora za cioniste, kakav crni Sibir.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi