Lampard je uz Mourinhov trik doveo Wernera
EPA

I on je pao na foru

Lampard je uz Mourinhov trik doveo Wernera

Chelsea je vjerovatno od svih klubova možda i najbolje trgovao u ljetnom prijelaznom roku.

Nakon što su sa Ajaxom dogovorili transfer Hakima Ziyecha, Plavci su uspjeli da iz RB Leipziga dovedu Tima Wernera koji se trenutno ubraja među najbolje napadače svijeta.

Za Wernerov potpis Chelsea je izdvojio 55 miliona eura, a njegova odluka da pređe na Stamford Bridge za mnoge je bila iznenađujuća, pogotovo jer je Nijemac otvoreno govorio da bi išao u Liverpool kojeg vodi njegov sunarodnjak Jurgen Klopp.

Na kraju se ispostavilo da je presudan bio Lampardov razgovor, odnosno 'fora' na koju je svojevremeno i on sam pao kada je kao igrač Chelseaja bio na pragu prelaska u Inter. 

"Lampard mi se baš svidio. Nije mi samo rekao šta želi od mene kao od igrača, nego mi je rekao da želi da me učini i boljim čovjekom", ispričao je, između ostalog, Werner kada je dolazio u londonski klub.

Lampard očito ne želi biti samo dobar trener već i psiholog, a 'fora' koju je pokupio od Mourinha odnosi se upravo na to. Mediji u Engleskoj otkrili su kako je 2004. godine tekao njegov razgovor s Mourinhom kada ga je tek upoznao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Frank, mislim da si dobar fudbaler. Želiš li da od tebe napravim vrhunskog fudbalera", poručio mu je The Special One, na što je ovaj kao iz topa ispalio: "Da, šefe".

Ostaje da se vidi da li će Werner na kraju sjajne partije uspjeti ponoviti i u Premier ligi. U Bundesligi je, podsjetimo, prošle sezone zabio 28 golova u 34 utakmice.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Grohot
Lupate gluposti. Lampard je u Chelsea presao prije nego je Morinho dosao za trenera
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije