Daj šta daš: Schalke prodaje Goretzku za simbolično obeštećenje?

Stigla je zvanična ponuda

Daj šta daš: Schalke prodaje Goretzku za simbolično obeštećenje?

Najbolji igrač Schalkea Leon Goretzka na izlaznim je vratima kluba iz Gelsenkirchena, a postavlja se pitanje samo hoće li biti prodan ili će otići kao slobodan igrač.

Njegov ugovor sa njemačkim velikanom važi do juna i izvjesno je da neće biti produžen, pa je januarski prelazni rok Schalkeova posljednja šansa da zaradi na Goretzki i tako izbjegne novi "slučaj Kolašinac".

Za 22-godišnjeg njemačkog reprezentativca interesuju se brojni evropski klubovi, prvenstveno Bayern i Liverpool, iako nije tajna da ga prate i u Arsenalu, Barceloni i Manchester Unitedu.

Prema riječima sportskog direktora Schalkea Christiana Heidela, jedna zvanična ponuda za Goretzku je već tu.

"Brzo će biti donesena odluka o Goretzki. Za njega već imamo jednu ponudu, ali još ne znamo šta će se desiti. Goretzka nam je prije pola godine rekao da će čekati da vidi u kojem će smjeru Schalke ići ove sezone, a trenutno smo drugi na tabeli iza Bayerna i u četvrtfinalu Kupa. Ne znamo hoće li produžiti ugovor, ali ta neizvjesnost sigurno neće trajati do kraja januara", rekao je Heidel, te dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Schalke nijednom svom igraču, kao ni nekom potencijalnom novom, ne može ponuditi bolje uslove od ovih koje ima Goretzka. Vidjet ćemo".

Iako Heidel nije otkrio koji klub je poslao ponudu za Goretzku ni koliko ona iznosi, špekuliše se da je ponuda 'teška' 12 miliona eura što je u današnjim okvirima i više nego skroman iznos. Ali, Schalke nije baš u prilici da bira...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi