Amoah izgubio loptu i "počastio" Sarajevo: Dal Varešanović zabio za 1:0!

Sarajevo povelo

Amoah izgubio loptu i "počastio" Sarajevo: Dal Varešanović zabio za 1:0!

E. Škorić

Skoro ništa nismo vidjeli za 35 minuta derbija, a onda pogodak ni iz čega domaćeg tima koji sada vodi 1:0.

Sarajevo i Željezniča na Koševu igraju derbi 31. kola i direktan duel za Evropu. Nije viđeno puno toga u prvih 35 minuta, skoro bez prave šanse, a onda domaći tim iz fantastične akcije dolazi do gola.

Amoah je izgubio jednu loptu na sredini terena, na kraju je Ziljkić proigrao Oliveiru, Brazilac sjajno s lijeve strane centrirao, a Dal Varešanović ostao sam i glavom loptu poslao u mrežu gostiju sa Grbavice.

Gol ide na dušu Amoahu koji je zaista bio neoprezan iako je imao najbolju namjeru.

U slučaju pobjede večeras, Sarajevo bi dva kola prije kraja imali pet bodova prednosti i bilo bi na pragu plasmana u Evropu.

U 40. minuti došlo je do sukoba među igračima, nakon što je Balta udario Mekića, koji je potom izgubio živce. Na kraju je Irfan Peljto kartone podijelio Balti, Mekiću i Hodžiću. Ubrzo je Kyeremeh također dobio javnu opomenu, kao i pomoćni trener Sarajeva Senad Repuh.

Oglasi

Sve je više nervoze na terenu, naravno nije ni čudo s obzirom na važnost utakmice, ali za nadati se da će se tenzije smiriti i da ćemo uživati u kvalitetnom nogometu do kraja.

Sastavi: 

FK Sarajevo: Dizdarević, Musa, Jelić Balta, Vrančić, Renan Oliveira, Varešanović, Kyeremeh, Šerbečić, Radović, Martinović, Ziljkić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Muftić, Hajdarević, Kosorić, Mekić, Šehić, Drljo, Hodžić, Drina, Santos, Amoah, Jašarević.

Ranije danas odigrana su još dva duela 31. kola. Novi - stari prvak Zrinjski slavio je sa 3:1 protiv Sloge u Doboju, dok je Velež remizirao s Igmanom (3:3). 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Peljto jebbo ti sam sebi sve ukucane. Djubre strumfovsko!!
2 3
Hadzija123
E ako nam je Peljto najbolji sudije ****s ovu ligu,frajer izgubljen u vremenu i prostoru
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi