Dal Varešanović novi igrač Rizespora!

Sada je sve zvanično

Dal Varešanović novi igrač Rizespora! · Zvanično

E. Oštraković

Kako smo prije nekoliko dana najavili, Dal Varešanović novi je fudbaler Rizespora.

Varešanović je sa svojim novim klubom, nakon što je uspješno prošao medicinske preglede, potpisao ugovor na tri godine uz mogućnost produženja na još jednu sezonu.

"Naš Rizespor doveo je Dala Varešanovića koji je igrao u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za FK Sarajevo. Momak koji ima 22 godine i igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine prošao je medicinske preglede potpisao je ugovor na tri godine uz mogućnost produženja na dodatnu sezonu.

Našem novom igraču. Varešanoviću, želimo mnogo sreće u našem klubu", stoji u objavi FK Sarajevo.

Povezivao se Varešanović od samog početka prijelaznog roka sa brojnim klubovima, a među zainteresovanijim bila je ljubljanska Olimpija.

Oglasi

Do tog transfera nije došlo, a nakon toga uveliko se govorilo da bi karijeru mogao nastaviti u Francuskoj.

Često je Varešanović trpio kritike, ali u prošloj sezoni je bio jedan od ključnih igrača Sarajeva u borbi za Evropu.

Statistika, koja nikada ne laže, otkrila je da je Varešanović u posljednjih šest zvaničnih utakmica učestvovao u osam pogodaka. Postigao je pet i dodao tri asistencije.

Koncem prošle sezone pogađao je protiv Zrinjskog, Širokog Brijega, Željezničara i Veleža, te asistirao protiv Zrinjskog i dva puta protiv Veleža.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ovaj talentovani fudbaler je karijeru počeo u omladinskim kategorijama Bordo tima. Igrao je potom za Dinamo i Liverpool, a na Koševo se vratio 2020. godine.

Protekle sezone u dresu Bordo tima je odigrao 31 utakmicu i ostvario je učinak od osam pogodaka i četiri asistencije. Ukupno je za Sarajevo nastupio 63 puta uz 14 golova i četiri asistencije.

Top Komentari

E.Car
Svaka čast ko je uspio za ovog kloca uzeti neku paru!!!
0 3
domy
Sretno dečko, sve najljepše u životu i karijeri ti želim! I hvala za sve što si dao za FKS!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi