Daleki istok Haskićeva nova destinacija

Iznenađujući transfer

Daleki istok Haskićeva nova destinacija · Zvanično

A. Čaušević

Nermin Haskić je napustio Radnički iz Niša i karijeru će nastaviti na Dalekom Istoku. 

Dva mjeseca nakon produženja ugovora Haskić je napustio Radnički. Naredna stanica u njegovoj karijeri će biti Japan i tamošnji drugoligaš, ekipa Omiya Ardije.

"Ono što je prvi čovek Radničkog Ivica Tončev nedavno najavio danas je i realizovano. Posao sa japanskim klubom je obavljen na obostrano zadovoljstvo, a Haskić je ovim angažmanom riješio svoju egzistenciju”, saopšteno je iz Radničkog. 

Za godinu i pol na Čairu 30-godišnji fudbaler je odigrao 60 utakmica u svim takmičenjima te postigao 35 golova. Prošle sezone je sa 24 pogotka bio prvi strijelac prvenstva Srbije. 

Iako se ne spominju cifre tranfera srbijanski mediji pišu kako je Haskić svojim odlaskom donio dobru zaradu Radničkom. 

Haskić je karijeru počeo u Budućnosti, u BiH je još igrao za Sarajevov, zatim su uslijedili angažmani u nekoliko klubova iz Slovačke i Poljske.

Top Komentari

United_HZ
Stvarno ne kontam ove ljude, pored velike evrope on izabere Japan, e jarane sam si propo
0 2
Mowzilla
Daleko od očiju selektora, ni sam ne zna zašto...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi