Daley Blind je apsolutni heroj jučerašnjeg dana

Svaka čast za Holanđanina

Daley Blind je apsolutni heroj jučerašnjeg dana

S. Grebović

Fudbaler Ajaxa Daley Blind, ponovo je zaigrao fudbal nakon više od tri mjeseca.

Njemu je u decembru mjesecu diagnosticirana upala srčanog mišića, zbog koje je bio primoran neko vrijeme da miruje od treninga.

Probleme sa srcem počeo je osjećati za vrijeme utakmice protiv Valencije kada je morao napustiti teren.

U bolnici mu je ugrađen potkožni defibrilator koji šalje električne impulse za regulisanje abnormalnog ritma srca, posebno u slučajevima koji mogu da dovedu do srčanog udara, no izgleda da je najteži period sada iza njega.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Sinoć je u okviru holandskog Kupa protiv Vitessea ušao u igru u 77. minutu i tako svojim doprinosom učestvovao u pobjedi svog tima rezultatom 3:0. Golove za Kopljanike inače su postizali Babel, Gravenberch i Tadić.

"Zaista sam sretan što sam ponovo na terenu. Nema boljeg osjećaja. Imao sam tremu jer nisam znao kako će sve proći. Ipak, tokom cijelog ovog procesa se nisam plašio, samo sam želio da se vratim što prije", izjavio je Blind.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti