Blind: Srčani problemi? Opet ću igrati nogomet...

Trenutno na pauzi

Blind: Srčani problemi? Opet ću igrati nogomet...

Ljubimac Ajaxovih navijača Daley Blind bio je primoran uzeti pauzu od nogometa.

Blind je u decembru prošle godine na meču protiv Valencije imao probleme s vrtoglavicom, a pregledi kojima je podvrgnut ustanovili su kako ima upaljen srčani mišić i da na nogomet mora zaboraviti. Bar na neko vrijeme.

Holandski fudbaler je dobio poseban defibrilator na lijevu stranu prsa koji ide ispod kože, a zbog toga neće ići ni na zimske pripreme s ostatkom ekipe Erika ten Haga te će svoj zdravstveni oporavak nastaviti u Amsterdamu.

Dok redovito ide na preglede, Blind već razmišlja o povratku na zeleni teren.

"Opet ću igrati nogomet. Moram biti strpljiv, ovo sve može potrajati sedmicu dana, može i dva mjeseca... Važno je da se dobro oporavim", kazao je Blind kojeg cijela situacija nije previše uplašila.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Nisam nikada bio previše nervozan. Možda zbog toga što me nije ništa boljelo."

Ove sezone Blind je za Ajax odigrao 26 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi