Dalić otkrio vijesti za Livakovića koje su svi u Hrvatskoj čekali, pa iznenadio izjavom za Perišića

Press konferencija selektora Vatrenih

Dalić otkrio vijesti za Livakovića koje su svi u Hrvatskoj čekali, pa iznenadio izjavom za Perišića

E. Čaušević

Zlatko Dalić održao je danas press konferenciju pred okupljanje reprezentacije Hrvatske, a jedna od glavnih tema bio je Dominik Livaković koji je sinoć prošao kroz pakao na gostovanju Fenerbahčea u Trabzonu.

Okupljanje reprezentacije Hrvatske počinje danas u Zagrebu, a izabranike Zlatka Dalića očekuje u narednim danima nastup na turniru u Kairu gdje će odigrati dvije prijateljske utakmice.

Prvi meč Hrvatska igra u subotu protiv Tunisa iako je ovaj meč bio planiran za petak. Drugi meč je na rasporedu 26. marta, a Hrvatska će igrati finale turnira ili meč za treće mjesto protiv Egipta ili Novog Zelanda.

U Zagrebu je tim povodom održana i press konferencija na kojoj se prisutnim novinarima obratio upravo Dalić koji je pričao o trenutnom stanju što se tiče ekipe.

Jedna od glavnih tema bio je Dominik Livaković koji je sinoć doživio pravu dramu u Trabzonu. Hrvatskog golmana je nakon završetka meča jedan huligan udario šakom u glavu, a prije toga je zadobio i povredu brade jer su ga pogodili novčićem i raskrvarili.

Oglasi

Javnost u Hrvatskoj najviše zanima kakva je situacija s Livakovićem i da li će on uopšte doći na okupljanje nakon svega, a Dalić je dao odgovor.

"Javio se i sve je u redu. Sve je to ružno izgledao s njim što se sinoć dešavalo, ali on dolazi i sve je u redu", poručio je Dalić što je sigurno obradovalo navijače Hrvatske.

No, za Dalića nije moglo bez problema jer zbog povreda Josipa Šutala i Martina Baturine on će biti primoran da uputi dodatne pozive.

"Doći će do promjena u odnosu na prvobitni popis. Ozlijedili su se Josip Šutalo i Martin Baturina. Doći će danas u Zagreb, napravit ćemo preglede. Ako bude i sitnih problema s njima, vratit ćemo ih u klubove. Tijekom dana ćemo vas obavijestiti tko će doći još od igrača. Pozvat ću još jednog ili dvojicu s pretpoziva", kazao je.

Oglasi

Također, selektor Hrvatske dotakao se i Ivana Perišića koji se još uvijek oporavlja od teške povrede koljena. Perišić se nada da će biti spreman za Evropsko prvenstvo, ali Dalić je poručio da bi prerani povratak na teren mogao biti greška.

No, ono što je iznenađenje jeste da će se Perišić pojaviti danas na okupljanju, a Dalić ima jasan cilj s njim.

"Ivan je s nama, danas će doći na okupljanje. Bit će s nama do četvrtka. Želimo na licu mjesta vidjeti njegovo stanje. Čujemo se konstantno, ide na bolje sve. Ivan ne smije žuriti, znam koja je njegova želja i emocija. Ne smije uraniti, to može biti kobno".

"Imali smo primjera igrača koji su požurili pa obnovili ozljedu, Marko Pjaca, Josip Pivarić. O detaljima povratka ne mogu govoriti, nisam toliko u tome. To će odlučiti ljekarska služba. U reprezentaciji ga nećemo forsirati. Očekujem ga u junu na pripremama, da će odigrati koju utakmicu. Bez Ivana smo znatno slabiji. Razgovarat ću s njim, reći mu da ne žuri, da bude racionalan", jasan je bio Dalić.

Dalić je dodao da Perišić vjerovatno neće putovati s ekipom u Kairo kako ga ne bi bespotrebno umarali, ali da će konačnu odluku donijeti u narednim danima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi