Dalić nije krio optimizam, bez obzira na poraz
FOTO: EPA

Hravtska izgubila prvi meč na EURO-u

Dalić nije krio optimizam, bez obzira na poraz

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Hrvatske poražena je u prvom kolu grupe D EURO-a od Engleske sa 1:0.

Nakon meča selektor Hrvatske Zlatko Dalić nije bio puno razočaran.

Dalić je istakao da je optimista i objasnio je neke formacijske zamisli u današnjoj utakmici koje nisu donijele pozitivan rezultat za aktuelne viceprvake svijeta.

"Čestitam Englezima. Bila je teška utakmica i eto desi se jedna greška, a vježbali smo sedam dana da se to ne desi. Naš cilj je proći grupu i idemo dalje", rekao je Dalić, nakon utakmice, a zatim nastavio:

"Akcije nam nisu bile baš izrađene, ali vidjelo se koliko su Englezi jaki. Ohrabruje me nekako sve ovo. Neke poteze mogu objasniti. Gvardiol je igrao radi forme, Rebić jer smo tražili dubinu u napadu, ali nije bilo dovoljno za pozitivan rezultat."

U drugoj utakmici ove grupe sutra će snage odmjeriti Škotska i Češka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti