Hrvat morao napustiti kamp reprezentacije, Dalić jednostavno nije imao izbora
Josip Juranović na pripremama Hrvatske u Kairu (Foto: Matija Habljak/PIXSELL)

Takve stvari se ne odgađaju

Hrvat morao napustiti kamp reprezentacije, Dalić jednostavno nije imao izbora

Edmir Škorić

Hrvatska reprezentacija počela je pripreme za nadolazeći Euro u Njemačkoj, a selektor Zlatko Dalić odlučio je nakratko dati slobodno jednom od reprezentativaca, koji će se ženiti u Zagrebu.

Josip Juranović u srijedu se ženi, pa mu je Dalić dopustio da u utorak nakon treninga napusti reprezentaciju, ali u četvrtak je dužan da se vrati. Jedini slobodan dan mu je srijeda, kada će stati pred oltar i stupiti u brak sa dugogodišnjom djevojkom.

Ovo Daliću nije prvi put da pušta nekog reprezentativca zbog svadbe, prethodno je to uradio i sa Dujetom Ćaleta-Carom, koji je nakon utakmice Lige nacija s Austrijom u Osijeku odletio u Dubrovnik, da bi se vratio u Split na utakmicu s Francuskom.

Informacija koje imaju Sportske novosti govore da je Josip Juranović taj termin rezervisao davno ranije kad je imao naznake da će pripreme za Euro krenuti 1. juna. Na taj način i on objašnjava zbog čega je došlo do toga da mora napustiti reprezentaciju.

Oglasi

Htio je da mu na vjenčanju budu i saigrači iz nacionalne vrste, njih barem desetak, međutim po tom pitanju selektor je bio čvrst i nije im dopustio.

Josip je djevojku Lanu Miholjević upoznao dok je igrao za Hajduk u Splitu. Još prošle godine 25. juna izrečeno je sudbonosno "da kod matičara, a sada slijedi velika zabava i noć koju će dugo pamtiti.

Juranović igra za Union Berlin, a interesantno da i njegova izabranica Lana dolazi iz sportske porodice jer je njen tata Vladimir Miholjević jedan od najboljih hrvatskih biciklista svih vremena, a brat Frane mladi biciklist koji ide očevim stopama i niže uspjehe.

Hrvatska će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi sa Španijom, Italijom i Albanijom, a Dalić tek treba da objavi konačan spisak na kojem će biti 26 fudbalera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi