Dalić ima dvije "muke" pred Evropsko prvenstvo, svi čekaju njegove odluke
FOTO: EPA

Mora dobro birati

Dalić ima dvije "muke" pred Evropsko prvenstvo, svi čekaju njegove odluke

Esmer Oštraković

Veoma smo blizu početka Evropskog prvenstva u Njemačkoj, a veoma zanimljivo će naravno i ove godine biti pratiti fudbalsku reprezentaciju Hrvatske koja je ostvarila dobre rezultate u posljednje vrjeme.

Zlatko Dalić je sasvim sigurno mnogo u mjesecima iza nas pratio reprezentativce u svojim klubovima, a sve kako bi što prije došao do početnog sastava za utakmice na Evropskom prvenstvu.

"Slatke muke" Dalića čekaju kada je riječ o poziciji napadača gdje u jako dobroj formi igraju i Bruno Petković, ali i Andrej Kramarić, te Ante Budimir.

Iza Budimira je sezona života jer je u dresu Osasune postigao 17 golova, te je dodao dvije asistencije. Ništa slabiji nije bio ni Kramarić koji je postigao 15 golova i upisao je šest asistencija. Petković je postigao 18 golova.

Naravno dosta toga ovisit će i o protivniku, te o sistemu u kojem će htjeti igrati Dalić.

Oglasi

Ukoliko se odluči za jednog napadača vjerovatno će prednost imati Kramarić, ali naravno uvijek postoji i opcija igranja sa dva napadača i biti će vrlo zanimljivo pratiti odluke selektora Hrvatske Zlatka Dalića.

Ono što je još jako upitno jestu štoperi, tačnije štoperski tandem koji će igrati na Evropskom prvenstvu.

Sigurno je to da će Gvardiol igrati na poziciji lijevog beka, baš kao što igra i u Manchester Cityju pod Pepom Guardiolom.

Navodno najveću šansu da igraju u tandemu imaju Martin Erlić i Josip Šutalo koji su već pokazali da mogu igrati zajedni.

Svoju šansu iz prikajka čekaju iskusni Domagoj Vida koji igra u grčkom AEK-u, te Marin Pongračić koji je imao soludnu sezonu u Leeceu.

Ostaje da vidimo kako će sve to posložiti Dalić ovog puta, ali jedno je sigurno. "Slatke muke" su pred njim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi