Dalić napravio veliku promjenu u sastavu za okršaj s Argentinom

Mora igrati nešto defanzivnije

Dalić napravio veliku promjenu u sastavu za okršaj s Argentinom

Endin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske sutra u okviru drugog kola grupne faze Svjetskog prvenstva igra protiv Argentine.

Jasno je da nas sutra očekuje spektakularna utakmica jer Gaučosi više nemaju pravo na kiks, te će morati svim silama ići na pobjedu. S druge strane, ekipa Hrvatske je nešto rasterećenija nakon pobjede nad Nigerijom, ali je jasno da se izabranici Zlatka Dalića neće tek tako predati i da će ići na novi trijumf.

Hrvatska je protiv Nigerije igrala s čak četiri napadača, no to neće biti slučaj protiv Argentine. Dalić je na posljednjem treningu uigravao nešto drugačiju ekipu koja će biti dosta defanzivnija. Najveću dilemu hrvatski selektor imao je što se tiče napada, a navodno dugo vremena trebalo mu je da odluči ko će početi od prve minute, Mandžukić ili Kramarić.

Prema pisanju hrvatskih medija Dalić je na kraju odlučio da će ići s iskustvom, odnosno da će Mandžukić zaigrati od prve minute, dok će Kramarić ostati na klupi. Dalić više nema toliko izbora u napadu s obzirom da je odstranio iz ekipe Nikolu Kalinića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi