Hrvati otkrili zbog kojeg igrača su se sukobili Dalić i Kalinić

"Kako on može igrati, a ja ne?"

Hrvati otkrili zbog kojeg igrača su se sukobili Dalić i Kalinić

Endin Čaušević

Selektor reprezentacije Hrvatske, Zlatko Dalić, odlučio je da odstrani Nikolu Kalinića iz ekipe i pošalje ga kući nakon što nije želio da uđe u igru na utakmici protiv Nigerije.

Kalinić je jučer doputovao u Split, ali nije želio da otkrije zbog čega je Dalić odlučio da ga otjera iz ekipe. Hrvatsku sutra očekuje žestok duel protiv Argentine, a jasno je da Dalić sada ima nešto kraći izbor što se tiče napada, no poručio je da mu je atmosfera u ekipi mnogo važnije od nekih fudbalera.

Ipak, drama oko Kalinića i Dalića još uvijek nije završena jer su hrvatski mediji objavili razlog zbog kojeg je selektor Vatrenih navodno otjerao napadača Milana kući. Navodno, Kalinić je odbio da uđe u igru na utakmicama protiv Brazila i Nigerije jer je tvrdio da nije spreman, no to je bio samo izgovor.

Kako pišu tamošnji mediji Kalinić je bio bijesan što nije u početnoj postavi Hrvatske, a sve je "eksplodiralo" u odnosu s Dalićem kada ga je ovaj napadač pitao kako Kramarić može igrati prije njega. Dalić je pokušao da objasni, no Kalinića to nije zanimalo i selektor Hrvatske je znao da treba reagovati.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Dalić je nakon razgovora sa svojim pomoćnicima odlučio da otjera Kalinića iz ekipe jer je bio svjestan da bi napadač Milana mogao pokvariti dobru atmosferu u ekipi nakon pobjede nad Nigerijom. Pred Hrvatskom je meč s Argentinom, a sutra ćemo vidjeti da li je situacija s Kalinićem poremetila tim Zlatka Dalića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi