Dalić o budućnost na klupi Vatrenih: Ja sam spreman
Foto: hns-cff.hr

Selektor Hrvatske vjeruje da može do uspjeha u Rusiji

Dalić o budućnost na klupi Vatrenih: Ja sam spreman

Nakon pobjede na Maksimiru rezultatom 4:1, Hrvatska je u revanš susret baraža za Svjetsko prvenstvo remizirala sa Grcima rezultatom 0:0 i na taj način "ovjerila kartu" za Rusiju.

Čovjeku koji je vodio Vatrene u finišu kvalifikacija za Mundijal Zlatku Daliću je nakon susreta u Grčkoj istekao mandat, a iako još nema zvanične potvrde, očekuje se da će on ostati na poziciji selektora i voditi Hrvatsku i na turniru u Rusiji.

Nakon revanša sa Grčkom o samoj utakmici, ali i svojoj sudbini govorio je upravo Zlatko Dalić.

"Čestitam igračima, odradili su lavoski posao. Prvo Ukrajina, a sada i Grčka, svaka im čast. Pitate me o večerašnjoj utakmici? Ko o tome uopšte razmišlja, pa mi smo u Rusiji...Uradili smo ono što smo trebali. Preuzeo sam veliku odgovornost, a sada znam da svi u Hrvatskoj slave, završilo je i ovo hvala Bogu...Pritisak je bio velik, deset tona mi je palo sa leđa, samo porodica zna kako mi je bilo", poručio je Dalić, pa se osvrnuo i na svoju budućnost na klupi Vatrenih:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ja sam spreman. Biće to sve ok, lako ćemo se dogovoriti. Ako mene pitate, već smo se dogovorili...Do sada nisam doživio da vodim reprezentaciju na velikom takmičenju...Rekao sam igračima, hajde da odradimo ovo večeras, nakon toga vas čeka sedam mjeseci rada u klubovima, a onda ćemo se zajedno spremiti za Svjetsko prvenstvo. Ova generacija može napraviti jako puno, šteta bi bila da ništa ne napravimo."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi