Dalić odabrao sastav za Dansku i napravio pametan potez

Hrvati su favoriti, ali će imati i jedan problem

Dalić odabrao sastav za Dansku i napravio pametan potez

Hrvatska fudbalska reprezentacija će večeras od 20 sati igrati četvrtfinalni meč Svjetskog prvenstva protiv Danske.

Popularni Vatreni u Rusiji igraju zaista sjajno i u ulozi su favorita za prolazak u četvrtfinale, ali su u taboru naših zapadnih susjeda svjesni da ih čeka sve osim laganog zadatka.

Nekoliko sati prije početka utakmice potvrđen je sastav u kojem će Hrvatska istrčati na teren od prve minute. Selektor Zlatko Dalić napravio je pametan potez i odlučio da ne mijenja tim koji je pregazio Argentinu rezultatom 3:0, pa će tako protiv Danske zaigrati identična postava koja se suprotstavila Gaučosima.

Na gol se vraća Subašić, koji je preskočio duel sa Islandom, u odbrani će biti Vrsaljko, Vida, Lovren i Strinić, dok će sredinu činiti Brozović, Rakitić i Modrić. Na krilima će djelovati Perišić i Rebić, a u vrhu napada Mandžukić.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Hrvatska večeras ima jedan problem s obzirom da čak petorici igrača iz prve postave prijeti suspenzija za naredni meč u slučaju žutog kartona. Od druge javne opomene strahuju Vrsaljko, Brozović, Rebić, Mandžukić i Rakitić.

Utakmica Hrvatske i Danske igra se u Nižnji Novgorodu, a interesantno je da su Vatreni baš na tom stadionu deklasirali Argentinu u drugom kolu grupne faze.

Top Komentari

Benjamingst
Hrv-Dan ? Danska nije naivna reprezetacija imaju kvaliteta da pariraju Hrvatskoj. Ali Hrvataka ima jacu selekciju bice dobra utakmica.
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti