Dalić priziva povratak Mandžukića: On nam je potreban, ali odluku moramo poštovati
Nedavno se Mandužil i zvanično oprostio od dresa Hrvatske, pa je teško očekivati njegov povratak u nacionalnu reprezentaciju.

Sjajni napadač pruža kvalitetne partije u dresu Juventusa

Dalić priziva povratak Mandžukića: On nam je potreban, ali odluku moramo poštovati

Samir Mlaćo

Mario Mandžukić se ne tako davno i zvanično oprostio od dresa nogometne reprezentaije Hrvatske. Mandžo je 'zbogom' reprezentaciji rekao vć nakon Mundijala u Rusiji, a nedavno je imao zvanični oproštaj.

Pored njega od reprezentacije Hrvatske su se oprostili Danijel Subašić i Vedran Ćorluka, a sjajni napadač nastavio je sa kvalitetnim partijama u dresu Juventusa. Zbog toga je jedno od pitanja novinara za selektora Hrvatske Zlatka Dalića odnosilo se upravo na status Mandžukića.

Svjestan je Dalić, ali i kompletna nacija koliko bi to značilo za njihovu reprezentaciju.

"Ja sam već rekao puno puta, možda ja Mario specifičan napadač, on nam je potreban, moramo poštovati njegovu odluku, ja bih bio prvi koji želi da Mario igra, neka to sad malo stoji, nema potrebe o tome sada razgovarati", jasan je bio Dalić.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Mandžukić je za Hrvatsku upisao 89 zvaničnih nastupa, te dodao 33 pogotka.

Top Komentari

Mr.Balboa
Ja profesionalca,da sa 32g se povuce cccc,jer igrac njegov kalibra moze igrati do 35,al ocito nije bitna toliko domovina kao Juve!!!
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi