Dalić: Treba samo igrače staviti na prave pozicije
Foto: EPA

Selektor Hrvatske nakon susreta

Dalić: Treba samo igrače staviti na prave pozicije

Hrvatska je večeras slavila na domaćem terenu protiv Grčke sa 4:1 u okviru prvog meča baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo. 

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić bio je veoma zadovoljan nakon susreta i poručio je da je ovo samo prvo poluvrijeme i da ne smije biti opuštanja u taboru njegove reprezentacije. 

"Hvala navijačim i igračima, zajedno smo uspjeli. Bilo je ovo tek prvo poluvrijeme i ne smijemo se opustiti. Cijela Hrvatska stoji iza nas, primili smo mnogo poziva. Nismo mogli igrati loše uz takvu podršku. Imamo vrhunske igrače, samo ih treba staviti na prave pozicije. Treba im samo malo veselja i raspoloženja, a žao mi je što večeras s nama nisu bili Badelj i Mandžukić", rekao je Dalić pa nastavio:

"Žao mi je što smo primili pogodak zbog neopreznosti koja se nije smjela desiti. Pravu stvar su uradili Brozović i Rakitić. Grčka ima dvije jake tačke, prekid i dugu loptu, a te lopte su kupili moji igrači".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo, revanš susret igra se u nedjelju navečer u Pireju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi