Dalić užurbano sprema sastav za Peru, Marokanci čuli samo za Đokovića

Komšije večeras na teškim ispitima

Dalić užurbano sprema sastav za Peru, Marokanci čuli samo za Đokovića

Naši istočni i zapadni susjedi, Srbija i Hrvatska, izborili su plasman na Mundijal u Rusiji, a večeras će i jedna i druga reprezentacija odigrati prijateljske susrete u okviru priprema za veliko takmičenje.

Reprezentacija Hrvatske će u noći sa petka na subotu, od 01:30 sati po našem vremenu, u Miamiju igrati prijateljski susret sa neugodnom selekcijom Perua, koja je pod trenerskom palicom Ricarda Garece izborila prvi Mundijal nakon 36 godina.

Iako Peruanci u svojim redovima imaju nekoliko opasnih pojedinaca, selektora Hrvatske Zlatka Dalića protivnik ne zanima toliko koliko njegova ekipa.

"Osnovni cilj nam je pripremiti svoju igru i dati priliku svim igračima. Ključno nam je kako ćemo mi izgledati, a pobjeda bi nam bila važna za samopouzdanje", poručio je Zlatko Dalić pred utakmicu sa Peruom, pa dodao:

"Igrat ćemo protiv Perua kao i u tri prošle utakmice, u formaciji 4-2-3-1. Razmišljao sam o postavi i formaciji i mogućim promjenama, ali sada nemamo mnogo vremena. Ipak, dobro je što smo ovdje i što igramo protiv Južnoamerikanaca. Tražio sam jake protivnike, dobio sam ih, i nadam se dobrom iskustvu u ove dvije utakmice".

Hrvatska, iako formalno gost, na ovoj utakmici je favorit, a kladionica MOZZART na pobjedu Vatrenih nudi kvotu 1.90. Ukoliko očekujete neriješen rezultat kvota je 3.25, dok se pobjeda Perua obračunava po kvoti 4.00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za večerašnji susret!

I fudbaleri Srbije će večeras biti na teškom ispitu. Naime, izabranici Mladen Krstajića će od 20:30 u Torinu igrati protiv Maroka, a pred ovaj inače prijateljski susret već su se pomalo podigle tenzije.

Sve je, naime, "zakuhao" novi Kapiten Srbije Aleksandar Kolarov. Marokanskim medijima se tako proširila, navodna, izjava iskusnog srbijanskog beka u kojoj je on poručio da ne zna nijednog fudbalera ove afričke selekcije.

Marokanci su ubrzo uzvratili udarac, pa je jedan portal specijalizovan za praćenje reprezentacije i profesionalnih sportista pomenute zemlje napravio "plakat" za najavu utakmice na kojem su u prvom planu fudbaler Maroka i srbijanski teniser Novak Đoković. Također, Marokanci su poručili da "ni oni ne znaju nijednog fudbalera Srbije, a da ovu zemlju znaju samo po Novaku Đokoviću".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi