Još jedan žestok udarac za Ivanovića u dresu Srbije
Foto: EPA

Ostao i bez pozicije u timu

Još jedan žestok udarac za Ivanovića u dresu Srbije

Midhat Šljivak

Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić odlučio je nedavno da oduzme traku dugogodišnjem kapitenu Branislavu Ivanoviću i da novi vođa Orlova bude Aleksandar Kolarov.

Ivanović je iz nepoznatih razloga pao u nemilost novog selektora Srbije, ali to nije sve što je Krstajić spremio za 34-godišnjeg defanzivca.

Iskusni fudbaler, prema pisanju srpskih medija, nema više mjesta u početnom sastavu reprezentacije. Umjesto njega na poziciji desnog beka u prijateljskom meču sa Marokom igraće Dušan Basta, a Ivanović će šansu čekati sa klupe.

Prethodnih dana u srpskim medijima se spominjala mogućnost da Krstajić u Rusiju neće voditi Ivanovića. To bi bio svakako veliki udarac za njega i definitivan kraj reprezentativne karijere sjajnog defanziva.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ivanović je nakon oduzimanja trake vidno potresen i ima jako slabu komunikaciju sa stručnim štabom nakon svega što se desilo.

Top Komentari

muhamedhulk
Logicno da je izgubio mjesto u timu, zato mu je i oduzeta kapitenska; ne moze biti kapiten sa klupe. Malo supacki od Krstajica i moglo bi mu se obiti o glavu na SP. Ipak je stoperski par Nastasic-Maksimovic manje iskusan i potencijalno bi mogao biti problem...
5 1
Benjamingst
Oni su raspadu kao ekipa, vidjelo se to protiv Maroka izgledaju lose na SP nemaju sta traziti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti