Dame i gospodo, Alaves je prvi u Španiji!
(Foto: EPA) Mnogi su očekivali da će večerašnja utakmica biti odlična za Celtu da izađe iz krize, ali fudbaleri Alavesa imaju drugačije planove

La Liga, 9. kolo

Dame i gospodo, Alaves je prvi u Španiji!

Ekipa Celte je nakon sjajnog starta sezone zapala u krizu iz koje nikako da se izvuče, a večeras joj je, u prvoj utakmici 10. kola La Lige, u goste stigao sjajni Alaves.

Alaves je pun samopouzdanja stigao na Balaidos nakon pobjede nad Real Madridom u prošlom kolu i upisao novu pobjedu. Celta je pala u Vigu sa minimalnih 0:1.

Napadali su gosti, pokušavali izbjeći poraz na sve načine, ali spasa nije bilo. Alavesu je jedan gol bio dovoljan za trijumf, a postigao ga je Pina u 58. minuti nakon sjajne asistencije Laguardije koji je spustio loptu na peterac.

Alaves je ovom pobjedom zasjeo, barem nakratko, na vrh tabele La Lige sa 17 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Drugoplasirana Sevilla ima bod manje, dok Barcelona i Atletico Madrid imaju po 15 bodova, ali ove ekipe tek trebaju odigrati svoje utakmice devetog kola španskog prvenstva.

Upravo je duel Barcelona i Seville na rasporedu sutra u 20:45 sati.

Promo

Top Komentari

Seva1956
Samo do sutra.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi