Golijada u Vigu, Celta prokockala 3:1

La Liga

Golijada u Vigu, Celta prokockala 3:1

E. Škorić

Iako je Celta vodila 3:1, na kraju je osvojila samo bod u meču petog kola španske La Lige protiv Valladolida.

Aspas i Gomez su pogađali za Celtu u ranoj fazi, pa je već nakon 10 minuta igre bilo 2:0 za domaću ekipu, ali je Plano u 39. minuti smanjio na 2:1.

Aspas drugim golom u 54. minuti donosi Celti novu prednost od dva gola (3:1), ali je Unal u 65. minuti vratio neizvjesnost meču, da bi rezervista Suarez samo što je ušao u igru zabio za 3:3 i vrijedan bod Valladolida.

Celta je četvrtoplasirana sa osam bodova, dok je Valladolid 18. sa tri boda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Eibar je s minimalnih 1:0 savladao Leganes, a jedini gol zabio je Kike u 52. minuti. Leganes je posljednji tim lige s jednim bodom, Eibar je osmi sa sedam bodova.

Ranije je Alaves razbio Rayo Vallecano s 5:1, dok se dueli Getafe - Atletico i Real Madrid - Espanyol igraju kasnije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi