Damir Beća preuzeo Radnik: Afirmacija mladih igrača i prvo mjesto su naš cilj

Klub iz Hadžića predstavio novog trenera

Damir Beća preuzeo Radnik: Afirmacija mladih igrača i prvo mjesto su naš cilj

Na mjesto trenera Radnika iz Hadžića imenovan je Damir Beća (49) koji je u razgovoru za klupsku stranicu istakao da će Radnik u idućoj sezoni pokušati izboriti plasman u Prvu ligu FBiH s tim da će poseban fokus biti na afirmaciji mladih igrača.

Radnik je proteklu sezonu okončao na trećem mjestu Druge lige FBiH Centar, a dolaskom Beće na mjesto trenera klub pokazuje da u narednoj sezoni želi još bolji rezultat. Ipak, koliko god bilo važno napraviti pravi rezultat, za klub je jednako važno i afirmisati mlade igrače.

"Ekipa je i proteklu sezonu odradila dobro, osvojila je treće mjesto. Sad ćemo pokušati napraviti još bolji rezultat što može biti i plasman u Prvu ligu FBiH. Uz rezultat, veoma je važno i afirmisati mlade igrače iz omladinskog pogona Radnika te iz sarajevske regije", kazao je Beća.

Beća je tokom trenerske karijere vodio Čapljinu, Goražde, Turbinu i SAŠK Napredak, a vlasnik je i trenerske Profi licence. Motiv za dolaskom u Radnik pronašao je u cijelom klupskom projektu.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

"Mene je privuklo to što znam ljude iz kluba, poznajem igrački kadar, sviđa mi se cijeli projekat, a također mi odgovara što sam nakon angažmana po Čapljini, Goraždu i Jablanici sada kod kuće", rekao je Beća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi