Osmica Goražda, Borac siguran, hat-trickovi  Mujića i Hadžića

Druga liga Centar

Osmica Goražda, Borac siguran, hat-trickovi Mujića i Hadžića

S. Mlaćo

Četiri susreta odigrana su danas u okviru 26. kola Druge lige FBiH grupa Centar. Goražde  i Borac Jelah su upisale nove pobjede i nastavili trku za prvo mjesto.

Goraždani su danas savladali Jedinstvo sa visokih 8:2. Hat-trick je upisao Amer Ćulov, dva pogotka je dodao Sedin Ljuca a po jedan Eldin Korjenić, Hamza Gluhačević i Almin Tanjo.

Za goste koji su u Goražde doputovali sa samo 14 igrača što dovoljno govori o njihovim ambicijama pogađali su Esad Maletić i Amar Šuša.

Borac iz Jelaha je na svom terenu bez problema nadigrao Rudar iz Zenice. Domaći su poveli pogotkom Mudrova u 44. minuti, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena. Povisio je na 2:0 u 47. minuti Edin Husaković, a 3:0 je bilo u 51. minuti. Mladog Vehabovića je matirao Subašić.

Konačnih 3:1 je postavio Jusić u 79. minuti.

Bosna Union je nadigrala Žepče 3:0, a briljirao je sa tri pogotka mladi Mustafa Mujić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Sedam pogodaka je viđeno u duelu Radnika iz Hadžića i Natrona iz Maglaja. Domaći su slavili 5:2, iako je nakon prvih 45 minuta bilo 1:1.

Gosti su poveli pogotkom Hadžića, a preokret je sa dva pogotka donio Muamer Gagula. Gosti se vraćaju pogotkom Hadžića, ali onda je na scenu stupio Nermin Hadžić te sa tri pogotka donio svom timu tri boda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi