Damir Čanadi novi trener FK Velež!

Objavio mostarski klub

Damir Čanadi novi trener FK Velež! · Zvanično

Eldar Ganibegović

Damir Čanadi novi je trener FK Velež, zvanično je objavio klub iz Mostara.

"Fudbalski klub Velež Mostar sa radošću obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je danas potpisan ugovor sa austrijskim trenerom Damirom Čanadijem, te da će ovaj fudbalski stručnjak u narednom periodu obavljati funkciju šefa stručnog štaba Rođenih.

Sigurni smo da će bogato trenersko iskustvo našeg novog Šefa itekako biti od pomoći našim momcima, ali i da će predstavljati korak naprijed u nastavku razvoja našeg Kluba.

Gospodin Čanadi bi već sutra trebao stići u naš grad nakon čega će i službeno biti predstavljen javnosti o čemu ćemo vas svakako blagovremeno obavijestiti", objavio je Velež.

Damir Čanadi svoju trenersku karijeru počeo je graditi u Fortuni 05, zatim u PSV TfW, a nakon toga postao je menadžer Simmeringa.

Oglasi

Radio je nakon Simmeringa u Lustenauu, Rapidu iz Beča, Atromitosu, Nurembergu i Altachu.

Poslije Altacha preuzeo je Šibenik koji je vodio do januara 2023. godine otkada je bez posla.

Podsjetimo, na pragu preuzimanja Veleža bio je i Mersad Selimbegović, ali na kraju od toga nije bilo ništa. 

Velež - Inter Escaldes

Prvi protivnik Veleža u Evropi odnosno 1. pretkolu Konferencijske lige je Inter Escaldes iz Andore.

Oglasi

Podsjećanja radi, Velež je domaćin u prvom meču 11. jula, ali će se zbog dana žalosti u BiH radi godišnjice genocida u Srebrenici tražiti pomjeranje tog susreta.

Što se tiče drugog pretkola, tu Velež i nije bio miljenik sreće pa je za protivnika dobio grčki AEK.

Prvi meč bi se igrao 25. jula i Velež bi bio gost, a revanš susret sedam dana kasnije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo da su Rođeni u svom prvom evropskom izletu poslije nezavisnosti BiH upravo za rivala imali AEK i tada su prošli boljim izvođenjem penala.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

StarmoRA81
Uprava nam se pogubila skroz. Doslo je do toga da salju botove na forume i drustvene mreze da ih brane. Canadi je ogroman downgrade u odnosu na Klafurica. Kako god, ja mu zelim svu srecu ovog svijeta, da nas odvede to treceg pretkola i trofeja kupa.
12 5
AntiBot
Doveli lika koji je u Sibeniku (koji je kasnije ispao iz lige) imao PPG 1.00. Otjerali Klafurica radi ovoga. Bulic nam igrace dovodi, uprava RAji maze oci s necim novim svaki dan. Jos placaju botove da nam sole pamet. E moje budale, ne znate vi sta je Velez. Prezivjeli smo 10x gore, prezivjecemo i ovo.
7 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi