Sadiković u debiju pogodio i podigao trofej: Nisam ni očekivao da ću odmah zaigrati...

Cracovija nakon penala do trofeja

Sadiković u debiju pogodio i podigao trofej: Nisam ni očekivao da ću odmah zaigrati... · Intervju

S. Mlaćo

Ni zamisliti nije mogao bolji debi u dresu Cracovije sada već bivši član Željezničar Damir Sadiković. Sjajni dečko sa Grbavice kojeg oni koji ga dobro poznaju i mnogo cijene, početkom sedmice je ozvaničio transfer u poljski klub, a već sinoć je zaigrao u finalu Super kupa protiv Legije. Bilo je 0:0, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, Cracovija je imala više znanja i sreće, a jedan od realizatora u penal lutriji bio je upravo Sadiković.

Javio se za SportSport.ba nakon lude noći u kojoj je slavio sa saigračima trofej.

“Imamo dva dana odmora, bio sam na doručku, pa evo odmaram.  Tek sam došao tu prije šest-sedam dana, nisam očekivao da ću odmah biti tu u kombinaciji. Ipak, trener me odlučio staviti u početnu postavu, te mu puno hvala na tome. Mislim da sam mu se za ukazano povjerenje odužio na najbolji način, a naravno da sam sretan zbog pobjede i prvog trofeja za mene, a naravno i što je slavio klub“, priča Sadiković.

Legija je bila favorit, no Cracovija je djelovala čvrsto i organizovano.

“Legija je među 2-3 ekipe ovdje, jasno je da će i ove sezone igrati glavnu ulogu u toj borbi za sami vrh. Igrali smo na njhovom stadionu, većinski su tu bili njihovi navijači. Sve su dakle imali. Ipak, mi smo igrali čvrsto, imali smo dobru defanzivu, a i stvorili par šansi“.

Trener ti vjeruje, pokazao je to i kod izvođenja penala kada ti je pružio šansu da šutiraš.

“Zaista sam se osjećao sigurno kod penala, kao i tokom utakmice. I prije same utakmice nisam imao tremu. Trener je pitao ko će šutirati, ko je siguran u sebe, ja sam se javio, bio sam samouvjeren“.

Dva dana odmora pa nove obaveze. Pomaže mu u novoj sredini i bivši član Željezničara Matej Rodin.

“Zaista je ovdje sve super. Grad je prelijep, pozitivno sam iznenađen. Klub je odlično organizovan, sve je na nivou, a pomaže mi i Matej Rodin koji je prije dva mjeseca stigao u klub.  Imam tu i Adija Mehremića, on nastupa za Wislu Krakow. Lijepo mi je, sjajno se osjećam i neka tako i ostane“.

Dugo se pričalo o njegovom odlasku iz Željezničara. Plavi su u finansijskim problemima, a nezvanične informacije kažu da su Plavi dobili obeštećenje od 200.000 eura.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

“Problem pri odlasku bio je tajming. Željo je imao problema na toj poziciji, finansijska situacija nije dobra, a klub uskoro slavi sto godina. Klubu su naravno potrebni rezultati, ali svakako finansije. Postignut je na kraju dogovor,  iako je sve trajalo skoro mjesec i pol dana. Svom Želji želim sve najbolje i da ispuni sve ciljeve, a nadam se da ću ja opravdati očekivanja ovdje“, dodao je Damir Sadiković na kraju razgovora za SportSport.ba.

I brojni navijači Željezničara sretni su zbog Sadikovića. Mnogi su sinoć na društvenim mrežama upućivali čestitke, a svi za 25-godišnjeg vezistu imaju samo riječi hvale. Na Grbavici je vrlo često bio osporavan, ali kada god je odlazio nikada nije želio pričati protiv klub, iako je mnogo puta imao razloga za to.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

bistrik87
U Zelji ne bi docekao trofej 20 godina narednih
4 10
Mowzilla
Odma ga u novembru pozvati, samo mozemo dobiti s njim.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi