Damir Vučić: O snazi Sarajeva ne treba trošiti riječi, no kod nas straha nema!

Trener NK Ljubuški o utakmici sa FK Sarajevo u 1/16 finala Kupa BiH

Damir Vučić: O snazi Sarajeva ne treba trošiti riječi, no kod nas straha nema!

NK Ljubuški je povratnik na nogometnu scenu Bosne i Hercegovine. Nekadašnja NK Sloga proživljavala je teške trenutke dok nije dotakla samo dno a iz tog pepela uzdigao se NK Ljubuški koji se opet takmiči u Drugoj ligi Federacije.

Na stadionu Babovac opet se može pogledati dobar nogomet a igrači Ljubuškog su se u 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine plasirali pobjedom protiv HNK Čapljine koju su demolirali sa 7:0. Nagrada za to je utakmica protiv FK Sarajevo koje će gostovati u Ljubuškom u šesnaestini finala Kupa.

Trener Ljubušaka Damir Vučić. koji je jedan od najzaslužnijih ljudi što je NK Ljubuški opet tu gdje jeste o protivniku kojega će u srijedu dočekati na Babovcu ima samo riječi hvale no ističe kako se on i njegovi momci ne boje renomiranog protivnika:

"NK Ljubuški je kao nagradu za sve napore koje je naš klub napravio u cilju stabilizacije nogometa u Ljubuškom dobio protivnika prvaka i osvajača Kupa BiH FK Sarajevo" - govori trener Vučić za SportSport.ba i nastavlja: -" Priželjkivali smo atraktivnog protivnika i želja nam se ostvarila a posebice smo zadovoljni što na našem stadionu mozemo ugostiti prvaka BiH. Toliko o tome koliko smo zadovoljni ždrijebom".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Natjecateljski mi u ovakvoj utakmici samo možemo profitirati. Ne treba trošiti rijeci o kvaliteti Sarajeva ali prije svega mi smo domaćini i ono što smo natjecateljski dali do sada daje nam za pravo da svoju ambiciju pretočimo u dobru igru. Sarajevo respektiramo ali straha nema, dapače s nestrpljenjem očekujemo srijedu i praznik nogometa u Ljubuškom" - rekao je Damir Vučić za SportSport.ba 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi