Kultni stadion i epski meč: Najjača liga svijeta je dobila novi moćni tim, ali i "besmrtne" prvake

Spektakl Newcastlea i Cityja

Kultni stadion i epski meč: Najjača liga svijeta je dobila novi moćni tim, ali i "besmrtne" prvake

Admin Čaušević

Utakmica dosadašnjeg dijela sezone je donijela sve što jedan spektakularan meč može da ponudi. 

U utakmici sezone Newcastle United i Manchester City su odigrali 3:3 uz potvrdu da su popularne Svrake već sada novi moćni tim Premiershipa.

Od ulaska PIF fonda iz Saudijske Arabije bilo je za očekivati da Svrake postanu jako konkurenti i to se očigledno dešava.

Iako nisu dovodili zvučna imena i velike svjetske zvijezde mudrim ulaganjem i dovođenjem ciljanih pojačanja na St. Jamesu je stvoren sjajan tim što potvrđuje i duel sa prvacima.

Od prve minute na kultnom stadionu se igralo ''100 na sat'', tempo je bio ubitačan. Obje ekipe su igrale otvoreno i fudbalski sladokusci su mogli uživati.

Prvi do vodstva stižu Građani, mrežu je zatresao Gundogan. Poslije toga postepeno su domaći počeli da preuzimaju inicijativu.

Oglasi

Pritiskali su goste, a do kraja prvog poluvremena su uspjeli preokrenuti. Prvo je Almiron izjednačio, da bi u 39. minuti Wilson preokrenuo.

U 52. minuti Haaland pogađa stativu, a samo dvije minute kasnije domaćin to kažnjava. Prekrasan gol iz slobodnjaka zabio je Tripper za velikih 3:1.

Ekipa Pepa Guardiole je tada bila na koljenima i činilo se da će upisati poraz, međutim tada je proradio šampionski mentalitet.

Građani su u svega tri minute uspjeli izjednačiti. Prvo je Haaland zabio nakon jedne gužve, a onda je u 64. minuti De Bruyne čarobno asisitrao Silvi koji pogađa.

U 75. minuti australski sudija Gillet, inače prvi strani arbitar u Premiershipu, isključuje Trippiera. Ipak, poslije VAR snimka poništava svoju odluku i defanzivcu domaćih daje žuti karton.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nova velika prilika uslijedila je u 78. minuti. Haaland nije bio toliko precizan kao 15-ak minuta ranije te je ostalo 3:3.

Do kraja meča nije bilo rezultatskih promjena pa se može reći da je utakmica završena najrealnijim ishodom - podjelom bodova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ovo je reci fudbal,najjaca liga na svijetu bez konkurencije...favoriti za titulu gube 3:0,i igraju nerijeseno 3:3 danas...a u Bayernligi vlasnici lige deru buraniju 0:7,dok Neuer radi prodore po krilu hahahaha...
5 8
Cuj epski mec? Novinar si a neznas da su Arapi kupili ligu? Smijesan ispadas
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije