11 igrača Juventusa na transfer listi!

Rasprodaja u Torinu

11 igrača Juventusa na transfer listi!

Ako je vjerovati onome što piše Tuttosport, ovog ljeta ćemo vidjeti pravu rasprodaju igrača u Juventusu. 

Naslovnica poznatog italijanskog lista donosi imena od čak 11 fudbalera Stare dame koji su na transfer listi.

Sportski direktor Bianconera ne namjerava baš svakog od njih prodati na klasični način već će na neke od igrača računati i kada je u pitanju razmjena s drugim klubovima ili treća vrsta posla.

Dakle, da prvo pobrojimo ovu listu od koje bi se mogao sastaviti jedan kvalitetan tim.

Miralem Pjanić, Mattia Perin, Mattia De Sciglio, Daniele Rugani, Cristian Romero, Luca Pellegrini, Adrien Rabiot, Marko Pjaca, Gonzalo Higuain, Rolando Mandragora i Stephy Mavididi (član U23 ekipe).

Pored pomenutih imena, u posljednjih nekoliko sedmica mogli smo čuti kako bi Torino mogli napustiti i Douglas Costa te Aaron Ramsey.

Manje - više lista nije iznenađenje jer se većina od pomenutih igrača već dovodila u vezu s napuštanjem Juventusa. Za neke je to izvjesno, za neke manje, ali jasno je da klub iz Torina više neće izgledati isto a sve u cilju toga da se igrački kadar približi viziji koju ima Maurizio Sarri.

Naravno, dvostruki prvak Evrope ima namjeru da i otovri svoja vrata novim imenima nakon prodaje pomenutih tako da će ovo ljeto biti jedno od najburnijih za Staru damu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Neki igrači koji se dovode u vezu s Juventusom su Willian, Aouar, Pogba, Tonali, Mertens...

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1576871911
Sarri je jedna obična pićka koja samo pusti cigare i hoce da vrati svoj omiljenog igrača
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi