Dan kada je sve počelo i kojeg Edin Džeko neće nikada zaboraviti

Debi za Teplice

Dan kada je sve počelo i kojeg Edin Džeko neće nikada zaboraviti

E. Škorić

I Česi se prisjetili debija Edina Džeke.

Koliko je Džeko cijenjen, pokazuje i to što su na stranici češke lige obilježili dan na koji je prvi put zaigrao u dresu Teplica.

"Prije 14 godina dogodio se jedan veliki debi. Mladi Edin Džeko ušao je u igru na poluvremenu utakmice protiv Marila Pribrama. Prvo je postigao izjednačujući gol, a potom je izborio penal iz kojeg su Teplice stigle do pobjedonosnog gola. To je bio tek početak bosanskohercegovačkog strijelca", objavljeno je na Instagramu Fortuna lige.

Džeko je član Teplice bio do maja 2007. godine, a u 45 utakmica postigao je 16 golova, nakon čega je prešao u Wolfsburg, a onda otišao u Manhcester City iz kojeg je završio u Romi čiji je i danas član.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Top Komentari

Samo_Realan
Daddy
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi