Dan u znaku najveća bh. derbija uz neobjašnjivi potez vlasnika TV prava

Ljubitelji bh. fudbala na gubitku

Dan u znaku najveća bh. derbija uz neobjašnjivi potez vlasnika TV prava

Admin Čaušević

Prvi koji su iskazali nezadovoljstvo terminima susreta bili su navijači dva najveća bh. kluba.

Vanredno kolo Premijer lige obilježit će dva najveća derbija bh. fudbala, dueli Sarajeva - Željezničara te Zrinjskog i Veleža koji se vjerovali ili ne igraju u istom terminu.

Pošto se radi o duelima 30. kola, dakle u tom kolu nije obavezno igranje mečeva u istom terminu, određivanje identične satnice za dva meča koja privlače najviše pažnje predstavlja neobjašnjiv potez vlasnika tv prava.

Poređenja radi, u Italiji se nikad ne bi desilo da se utakmice Inter - Milan i Lazio - Roma igraju istovremeno, naravno pod uslovom da se ne radi o posljednjem kolu. 

I dok svima treba zajednički cilj biti raditi na promociji i poboljšanju bh. fudbala odlukom da se mostarski i sarajevski derbiji igraju paralelno svi ljubitelji klupskog fudbala u BiH su na gubitku.

Ranije su nezadovoljstvo terminima mečeva svojih klubova iskazali navijači Sarajeva i Željezničara. Horde zla su jasno zatražile da se više ne igraju utakmice od 13 sati, dok su Manijaci bojkotovali navijanje u drugom poluvremenu nedavnog susreta protiv Zrinjskog.

Oglasi

Bilo kako bilo, dva najveća gradska derbija u BiH počet će se večeras u 20 sati. Jedan će se igrati na stadionu Asim Ferhatović Hase, a drugi na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Plavi i Bordo momci će tražiti iskupljenje za razočaravajuću sezonu, barem u ligaškim okvirima pošto koševski premijerligaš do kraja sezone ima odigrati i finale Kupa te je u prilici da osvoji trofej.

"Imamo motive, naročito nakon poraza u posljednjem derbiju, tako da mislim da smo spremni psihički i fizički da odigramo dobru utakmicu. Naučili smo od zadnjeg poraza. Bit će tu borbe, adrenalina, ali moramo naći nogometni momenat i da iskoristimo svaku grešku koju nam Želju pruži. Nekad utakmicu kao što je ova rješavaju detalji i greške i trudit ćemo se da ih svedemo na minimum. Probat ćemo odigrati atraktivno, da navijači budu zadovoljni i da pobijedimo", rekao je trener Sarajeva Aleksandar Vasoski u najavi utakmice.

S druge strane Edis Mulalić koji kao trener ima perfektan učinak u derbijima svjestan je da njegovu ekipu čeka težak meč.

Oglasi

"Čeka nas teška utakmica. Posebna, za sve nas koji imamo neki osjećaj pripadnosti ovom klubu. Nije floskula, ali u tim utakmicama hladna glava i vruće srce izvuče rezultate. Respektujemo protivnika, vrlo dobra ekipa. Mi smo imali kadrovskih problema. Subašić nam ove sedmice nije nijedan trening odradio, bio je bolestan. Blažević ima distorziju zgloba, Ćerimagić je već duže povrijeđen… Nadam se da će svi ostali zdravi dočekati utakmicu. Trebamo i moramo pokušati da napravimo maksimum. Pametno, skoncentrisano, najvažnije da budemo tim, da smo tu svi za jednog, a jedan za sve", poručio je trener Plavih.

U mostarskom derbiju Plemići i Rođeni će nastojati da pokažu zašto igraju najljepši fudbal u BiH.

"Kako smo mi rezultatski i cilj ostvarili prije nekoliko kola sigurno da uživamo sada u ovim mečevima do kraja. Svjesni smo da se neki klubovi bore za goli život, ali imamo sutra gradski derbi protiv Veleža i to je utakmica za prestiž. Sigurno svi vole da pobijede. Mi se pripremamo kao i za svaki meč. Zdravstveni bilten je u redu i skoro isti kao u prethodnom periodu. Očekujem dobru posjetu, ovo su dva kluba koji prezentiraju dobar nogomet i nadam se otvorenom derbiju i nadigravanju što je izostalo u prethodna dva derbija. Nadam se dobroj posjeti i nogometu i želimo uveseliti naše navijače pobjedom", poručio je Sergej Jakirović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Što se tiče same utakmice mislim da od svih derbija ovaj bi trebao biti najgledljiviji za oko jer rezultatski nije toliko važan. Ipak, u ovakvim mečevima ne možeš reći da rezultat nije toliko važan što je kolega pokazao u prethodnim kolima gdje je odmarao ekipu i želio je da svi budu spremni za nas. I mi smo neke igrače odmarali u prethodnom meču. Za nas je ovo jedna jako dobra provjera i vidjet ćemo šta možemo očekivati 19-tog. Ako protiv Zrinjskog možeš igrati dobro i ravnopravno u šta ja ne sumnjam onda sigurno smo spremni i za ono što nas čeka nakon ove utakmice", kazao je Feđa Dudić koji neće moći računati na povrijeđenog Nermina Haskića.

Oba derbija će suditi sudije iz Sarajeva. Na Koševu će biti Admir Musić, a pod Bijelim brijegom Haris Kaljanac.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Radnik78
Da...i u čemu problem,porediti fudbal Milan,Inter ,Romu.i Lacio sa Sarajevom,Željom,Zrinjskim i i onim seoskim klubom. Iz Vrabčića može samo neko na lošim drogama...kao neki derbiji ..na novou lige Gruzije ..San Marina ...liga koja nikada nije dala niti jednog predstavnika u grupama nekih evropskih takmičenja...kakve budale pišu ove tekstove...
1 19
Ljacmu1
Pa, sarajevski derbi je zanimljiviji. Zapravo, ovaj drugi nije derbi jer Zrinski ove sezone ne igra derbije već namiruje sve po redu.
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti