Šta se dešavalo na saslušanju Šemsudina Hasića?

Otvoren postupak pred CAS-om

Šta se dešavalo na saslušanju Šemsudina Hasića? · Saznajemo

A. Čaušević

U ponedjeljak je i zvanično započeo drugi slučaj pred Arbitražnim sudom za sport (CAS) sa kojim se u kratko vrijeme suočava NFSBiH. 

CAS je prije nekoliko dana potvrdio da je za 9. maj planirano svjedočenje Šemsudina Hasića u slučaju Hasić/NFSBiH, nakon što je nedavno okončan žalbeni postupak Mladosti DK protiv krovne kuće bh. fudbala radi nedobivanja licence za takmičenje u Premijer ligi.

Salušanje je obavljeno tokom popodneva, a kako SportSport.ba saznaje sve je trajalo nekoliko sati.

Poslije završenog saslušanja kontaktirali smo i Hasića koji nam je kratko kazao da ne može davati bilo kakve komentare.

Ovakva reakcija nekadašnjeg prvog čovjeka Veleža i nije preveliko iznenađenje zbog same osjetljivosti cijelog slučaja.

Uspjeli smo saznati da je otvoren postupak, a u ovom trenutku je teško prognozirati koliko bi mogao trajati cjelokupan proces.

Oglasi

Inače, u svojstvu svjedoka se trebao pojaviti i predsjednik NFSBiH Vico Zeljković, ali je on ranije kategorično odbio da svjedoči u ovom slučaju što je i sapoštio putem svojih zastupnika.

Podsjećanja radi, Šemsudin Hasić i FK Velež su pravni postup pred CAS-om započeli nakon nemilih dešavanja na prvenstvenoj utakmici Velež - Borac.

Na susretu igranom u septembru nezadovoljni suđenjem Sabrije Topalovića navijači Veleža su utrčali na teren te je susret prekinut, a po povratku iz Mostara službenim licima je  zapaljen automobil u jednom tunelu u blizini Jablanice te su fizički napadnuti.

Uslijedile su rigozorne kazne za mostarski klub koji je poslije žalbi kažnjen sa oduzimanjem 3 boda, utakmica je registrovana s 0:3, dok je stigla i novčana kazna u iznosu od 6.000 KM. Hasić je suspendovan na 18 mjeseci.

Iz Veleža kao i sam Hasić su tada podnijeli nekoliko prijava, prije svih protiv delegata utakmice Dragomira Đajića te prvog čovjeka Saveza.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Disciplinska komisija Saveza je odbacila prijavu jer kako je navedeno u objašnjenju ranja opisana u prijavi nije predstavljala prekršaj Disciplinskog pravilnika.

Tada je mostarski klub odlučio pravdu potražiti i pred Sportskim sudom za arbitaržu (CAS), a nakon nekoliko mjeseci čekanja postupak je i konačno otvoren.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaccheroni
MOSTAR JE UZ TEBE PREDSJEDNICE A VJERUJEM I OGROMAN DIO BH JAVNOSTI. STOP MAFIJI U SAVEZU ! 4R
19 2
rodjak
Vico dirno si tamo gdje nisi smjeo dirati ,lahko ti je se bilo obracunati sa Mladost DK i njihovim predsjednikom Musijom,Velez nije repa bez korijena ,iza Veleza stoji velika armija rasirena po citavom svijetu,pa ako hoces i u Uefa-i .Velez se odbranio i u puno tezim situacijama,osjetit ces ti tu snagu Velezove armje,da ne duzim sacekajmo jos malo ,nece ti vise pasti na pamet ni tebi ni nekom drugom
19 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi