"Danas imam sreću što igram sa Pjanićem, svaki dan nešto učim od njega"

Urugvajac svjestan da mora početi postizati golove

"Danas imam sreću što igram sa Pjanićem, svaki dan nešto učim od njega"

Veznjak Juventusa Rodrigo Bentancur je pred večerašnje gostovanje Stare dame na Olimpicu govorio za DAZN.

Govorio je Urugvajac na niz tema, pa tako i o tome da je svjestan da se mora potruditi da postiže više golova, što su mu govorili i Max Allegri i Maurizio Sarri.

"Istina je da još nisam postigao gol. Neki dan sam razgovarao sa trenerom i rekao mi je da mogu postati jedan od najboljih veznjaka na svijetu, ali da mi nedostaju golovi... Moram napredovati u tom segmentu. I Allegri i Sarri su mi rekli istu stvar: Ako želim postati jedan od najboljih, moram postizati više golova", izjavio je Bentancur.

Urugvajac je potom otkrio da su mu fudbalski idoli u mladosti bili Steven Gerrard i Franck Lampard. Danas, međutim, uči od Miralema Pjanića - kojem je ujedno i konkurencija u srcu veznog reda.

"Kada sam bio mali inspirisali su me Lampard i Gerrard, a onda sam u ulozi playmakera iz dubine veznog reda uvijek volio Sergija Busquetsa - kakav sjajan igrač", istakao je Bentancur, pa se osvrnuo sa saigrača Miralema Pjanića, na čijoj poziciji također može igrati:

"Sada imam tu sreću da igram sa Miralemom Pjanićem, koji je nevjerovatan. On je prijatelj od kojeg pokušavam nešto naučiti svaki dan."

"Rekao mi je da moram ostati smiren, jer sa svojim kvalitetima i karakterom također mogu igrati na toj poziciji. Pjanić igra jako dobro na svojoj poziciji, tako da je postalo teško zamijeniti ga", dodao je Bentancur.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bentancur je ove sezone upisao 16 nastupa za Juventus u svim takmičenjima. Uspio je tri puta asistirati saigračima, ali sam još nije postigao gol.

Inače, Juventus večeras u gostima igra meč 15. kola Serije A protiv Lazija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi