Danas je za Senada Lulića bio poseban dan

Ispisao nove stranice historije

Danas je za Senada Lulića bio poseban dan

Admin Čaušević

Osim po pobjedi (5:1) Senad Lulić će današnji meč protiv SPAL-a pamtiti još po jednoj lijepoj stvari. 

Lulić je danas upisao 350. meč u dresu Lazija i trenutno je peti na vječnoj listi igrača s najviše nastupa u dresu rimskog kluba.

Iz trenutog igračkog rostera Nebeskoplavih više nastupa od Lulića ima samo Stefan Radu. Rumunski defanzivac je na cifri od 368 mečeva.

Povratnik u redove reprezentacije BiH do kraja sezone može maskmialno doći do cifre od 366 utakmica jer je do kraja Serije A ostalo 16 utakmica, a Lazio se oprostio od Kupa i Lige Europe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Luliću s Nebeskoplavim ugovor ističe na kraju sezone, a još uvijek nije donio odluku o ostanku ili odlasku iako na stolu ima ponudu predsjednika Claudija Lotita.

Inače, rekorder s najviše nastupa u dresu Lazija je Giuseppe Favalli. Bivši italijanski fudbaler je odigrao ukupno 401 meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti