Danas na programu šest susreta 16. kola Prve lige FBIH, derbi u Travniku

Biće veoma uzbudljivo

Danas na programu šest susreta 16. kola Prve lige FBIH, derbi u Travniku

S. Mlaćo
Danas se nastavlja prvenstvo u Prvoj ligi FBiH.

Titulu jesenjeg prvaka brani NK GOŠK, a biće veoma uzbudljivo, kako u borbi za vrh, tako i za opstanak.

Drugoplasirani FK Igman u goste će NK Travniku. Iz Igmana najavljuju pohod na tri boda, ali i Veziri ne žele više gubiti bodove na svojoj Piroti.

Goražde je favorit protiv Orašje, dok u derbiju donjeg dijela tabele igraju Mladost i Jedinstvo. Dobojlije su mnogo mijenjale, čini se da imaju mnogo kvalitetniju ekipu, dok su gosti odradili tek 14 dana pripremama, što će im naravno biti veliki problem.

Gradina se nada bodovima protiv fenjeraša Tomislava, a uzbudljivo će biti u Gračanici gdje Bratstvo dočekuje BFK Simm Bau.

U Gradačcu također se očekuje kvalitetna predstava. Zvijezdi su u borbi za opstanak itekako potrebni bodovi protiv Budućnosti koja iza sebe ima vrlo dobru polusezonu i Banovićani sada žele nastaviti u istom rimu. Svi susreti počinju u 15 sati.

Oglasi

Današnji program 16. kola:

FK Goražde – HNK Orašje

FK Mladost DK. – NK Jedinstvo

OFK Gradina – HNK Tomislav

NK Travnik – FK Igman Konjic

NK Bratstvo – BFK Simm Bau

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Zvijezda – FK Budućnost Banovići

Sutra se igraju preostala dva meča, NK TOŠK – FK Radnik i NK GOŠK – FK Rudar Kakanj.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi