Danas nema odvajanja od TV prijemnika i mobilnih telefona!
(Foto: EPA) Prvi veliki derbi je na rasporedu već u 13:30 sati, dok posljednji počinje u 21:30

Dan velikih derbija pred nama

Danas nema odvajanja od TV prijemnika i mobilnih telefona!

Subota donosi nekoliko velikih evropskih derbija, pa fudbalski sladokusci danas nikako ne smiju planirati ništa osim udobne pozicije ispred TV-a.

Današnji derbi program počinje već u 13:30 sati pošto Tottenham dočekuje Arsenal na Wembleyju, u okviru 29. kola Premier lige.

Pijetlovi su se sa dva vezana poraza oprostili od utrke za titulu prvaka Engleske, dok Arsenal izgleda sve bolje i bolje nakon kriznog perioda.

Arsenal želi zadržati poziciju koja ga vodi u LP, dok se Tottenham želi osvetiti za prvenstveni poraz s kraja minule godine. Istina, Tottenham je u međuvremenu slavio protiv Topnika u Liga kupu.

Nakon londonskog, na rasporedu (18:00) je i beogradski vječiti derbi. Crvena zvezda će na svojoj Marakani ugostiti Partizan i pokušati zadati konačni udarac vječitom rivalu.

Dok Zvezda hita ka novoj titulu, Partizan se poprilično muči i već zaostaje za crveno-bijelima čitavih 15 bodova. Inače, Pratizan je trenutno treći u srbijanskog Super ligi. Jasno je ko je favorit na Marakani, a kladionica MOZZART je spremila posebne kvote za beogradski derbi.

Večernji sati donose Derby della Capitale. Lazio od 20:30 sati dočekuje najvećeg rivala Romu i uzbuđenja na Olimpicu su zagarantovana. Iako nije u najboljoj formi, kladioničari nešto više šansi večeras daju upravo Laziju.  Ukoliko pak smatrate da Džeko i družina mogu do pobjede, u kladionici MOZZART se na ovaj susret možete kladiti po odličnim kvotama.

Vrhunac današnjeg fudbalskog programa je novi El Clasico.

U 20:45 sati na Santiago Bernabeu počinje treći El Clasico u dosta kratkom vremenskom roku i četvrti ove sezone.

Katalonci su slavili u dva od tri pomenuta sudara sa Real Madridom, dok je jedan završen remijem. Kraljevi zbog toga moraju igrati za čast i pokušati konačno dobiti najvećeg rivala. Kladionica MOZZART je i za današnji El Clasico spremila odlične kvote.

Podsjetimo, Barcelona je pobjedom od 0:3 na Bernabeu sa ukupnih 4:1 izbacila Real Madrid iz Kupa Kralja ove srijede.

Za kraj subotnjeg derbi programa tu je okršaj portugalskih velikana - Porto će na svom Dragau ugostiti Benficu u susretu koji počinje u 21:30 sati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno, pored TV prijemnika nećete se odvajati ni od mobilnih telefona jer se mnoge utakmice preklapaju, a na SportSport.ba možete pratiti sve najzanimljivije detalje s tih mečeva. Naravno, tu je danas i tekstualni prenos mečeva Premijer lige BiH, ali i Prve lige FBiH koja se vraća nakon više od tri mjeseca pauze.

Ni sutra neće biti ništa manje zanimljivo pošto su za nedjelju zakazani dueli Evertona i Liverpoola, Napolija i Juventusa i Marseillea i St. Etiennea.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
U Bosni se nikad i ne odvajaju od televizora,te utakmice pa spanske serije pa Turske serije ,domace i onda kukaju nema posla a njive i livade zarastaju u siprazje.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi