Danas smo vidjeli jedno od najvećih iznenađenja godine u Premiershipu

Manchester City izgubio kući od Wolvesa

Danas smo vidjeli jedno od najvećih iznenađenja godine u Premiershipu

Fudbaleri Manchester Cityja doživjeli su danas šokantan poraz na domaćem terenu od Wolvesa sa 2:0 u 8. kolu Premiershipa. 

Građani se u posljednje vrijeme nalaze u vrlo dobro formi i mnogi su očekivali da će danas bez problema na domaćem terenu poraziti Wolvese.

Ipak, to se nije desilo već su izgubili od pomenutog rivala i sada zaostaju čak osam bodova za liderom na tabeli Liverpoolom.

Građani su napadali čitavu utakmicu, ali nisu uspjeli da postignu pogodak. Sjevnula je jedna kontra gostiju u 80. minuti, Jimenez je fantastično prevario Otamendija, dodao do Traorea koji pogađa za 0:1. Konačan rezultat susreta postavio je isti igrač u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Ovo je za Wolvese bila prva gostujuća pobjeda u sezoni i druga općenito kojom su skočili na 11. poziciju, dok je City nakon ovog poraza ostao na drugom mjestu.

U istom terminu igrali su i Arsenal te Chelsea. Arsenal je dočekao Bournemouth i pobijedio ga sa 1:0, dok je Chelsea u gostima porazio Southampton sa visokih 4:0.

Gol za Arsenal postigao je David Luiz, dok su za Chelsea pogađali Abraham, Mount, Kante i Batshuayji. Bh. reprezentativac Sead Kolašinac odigrao je čitav meč za Arsenal. Topnici su sada treći, dok je Chelsea na 5. poziciji.

Premiership, 8. kolo:

Arsenal - Bournemouth 1:0

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City - Wolves 0:2

Southampton - Chelsea 1:4

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Blokiran
Nedo bog da je arsenal ovako kiksao sad bi citali VELIKIM SLOVIMA VELIKA SRANJA od MALOG GAZIJE
8 2
Ibro
Odlicna utakmica
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi