Danas žrijeb polufinala: Kakvi parovi nas očekuju?
Mnogi sa nestrpljenjem iščekuju današnji žrijeb polufinalnih parova.

Bayern, Liverpool, Real i Roma u konkurenciji

Danas žrijeb polufinala: Kakvi parovi nas očekuju?

Najelitnije evropsko klupsko takmičenje Liga prvaka približava se samom kraju, a danas nas u Nyonu očekuje žrijeb polufinalnih parova. 

U srijedu navečer smo saznali sve četiri ekipe koje će igrati polufinale i možemo reći da imamo dva iznenađenja. Prije početka sezone svakako da je rijetko ko davao velike šanse Liverpoolu ili Romi da se nađu u ovoj fazi takmičenja, ali oni su to na sasvim zaslužen način ostvarili.

Redsi su na putu do polufinala izbacili Porto sa ukupnih 5:0 i kasnije po mnogima prvog favorita za naslov Manchester City sa 5:1. S druge strane, Roma je prvo bila bolja od Šahtara zbog gola u gostima, a kasnije je izbacila veliku Barcelonu nakon što ju je pobijedila u revanš susretu na Olimpico stadionu sa čak 3:0.

Kada su u pitanju Bayern Minhen i Real, treba spomenuti da su Kraljevi imali daleko teži posao. Ekipa koja je dva puta zaredom osvajala Ligu šampiona izbacila je ove godine u osmini finala PSG sa ukupnih 5:2, dok je u četvrtfinalu sa 4:3 bila bolja od Juventusa. Bayern je imao nešto lakši posao obzirom da je do polufinala stigao nakon što je izbacio Bešiktaš i Sevillu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Današnji žrijeb polufinalnih parova bit će održan u švicarskom Nyonu sa početkom od 13.00 sati. Treba spomenuti da će se prije toga obaviti žrijeb polufinalnih parova Evropa lige, a on je na programu od 12.00 sati.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi