Današnja Bracina taktika donijela Vrbanjuši pobjedu 3:0: Sine, ti ćeš mi pokrivati 700-800 kvadrata!

Novi video iz svlačionice nižerazrednog sarajevskog kluba

Današnja Bracina taktika donijela Vrbanjuši pobjedu 3:0: Sine, ti ćeš mi pokrivati 700-800 kvadrata!

Osim utakmica Premijer lige BiH, Prve lige Federacije i ostalih takmičenja, danas su igrani i mečevi Kantonalne lige Kantona Sarajevo - grupa B.

To je naravno jedna jako zanimljiva liga obzirom da se u njoj nalazi i FK Vrbanjuša koju sa klupe predvodi alfa i omega ovog tima Alija Braco Hadžiosmanović.

Vrbanjuša je danas igrala protiv Juga i pobijedila ga sa 3:0, a Alija je na Facebooku ponovo objavio video na kojem se vidi kako je motivisao igrače u svlačionici prije meča.

Braco je danas odlučio da podmadi ekipu i dao je jedno kolo odmora nekim starijim i iskusnijim igračima koji su danas imali radne ili porodične obaveze.

"Ja sam danas malo podmladio ekipu jer je meni u interesu da jedan Berin bude zdrav mladić pošto radi, zaposlio se, na određeno vrijeme. Tu je i jedan Savljak koji ima troje djece, meni ga je izuzetno žao ili jedan Ibrica koji radi..."

"Ja sam zato ukazao povjerenje vama mlađima da danas dođete i to sve...", govori Braco svojim igračima.

Također, podigao je jednog igrača pred kraj klipa i upitao ga da li još uvijek radi na starom radnom mjestu.

"Jesi li još uvijek u pivnici?", upitao je Braco a igrač mu odgovara: "Nisam, sad radim u autopraoni".

Kasnije je određivao formaciju pa je broj osam dodijelio 'malom Ćatiću' za kojeg je imao poseban zadatak.

"Broj osam mali Ćatić. Ima 18 godina, podržite ga. Pokažite mu tačno gdje tačno treba zatvoriti, dijete se bori. Bit ćeš sine danas odgovoran za svojih 700-800 kvadrata. Tu si gazda tog prostora. Nemoj davati poprečno lopte koje su najopasnije", kazao mu je Braco.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga KS - Grupa B:

Kako je sve to izgledalo, pogledajte u video prilogu:

Top Komentari

music.a75
Koji glup portal
2 9
Ady
Bože....zašto se ovom liku daje ovoliki prostor? Prošli vikend, sada. ...haos...
6 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi