Daniju Alvesu pripao "božanstveni" broj u Barceloni

Nosio ga i Pjanić

Daniju Alvesu pripao "božanstveni" broj u Barceloni

Edmir Škorić

Iskusni brazilski defanzivac Dani Alves nedavno je potpisao za Barcelonu.

Alves se vratio u svoj nekadašnji klub, ali pravo nastupa ima tek od januara, odnosno kada krene zimski prijelazni rok. S Barcelonom je jedan od najboljih desnih bekova potpisao ugovor do juna 2022. godine uz opciju produženja za jednu sezonu.

"Gotovo pet godina sam se borio kao lud da dođem do ovog trenutka. Nisam znao da će biti tako teško, ali sam znao da će desiti. Vraćam se kući iz koje nikad nisam ni trebao otići", bila je Alvesova poruka nakon potpisa.

Dani Alves je za Barcelonu nastupao od 2008. do 2016. godine i bio je član jedne od najboljih generacija koja se ikada pojavila. Sa katalonskim gigantom je osvojio apsolutno sve što je mogao, a u 391 odigranoj utakmici postigao je 21 pogodak.

Iz Barcelone je sada potvrđeno da će Alves nastupati u dresu sa brojem 8. Svojevremeno je taj broj pripadao Andresu Iniesti i u Barceloni ga smatraju božanstvenim i kultnim brojem.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zanimljivo, broj osam prethodno je nosio Miralem Pjanić, kojeg je Barcelona posudila Bešiktašu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nosijo Pjanic?? Kad?
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi