Fudbalska bajka za Alvesa se nastavila: Jedan potez je bio dovoljan da pokaže ljubav prema Barci

Ne krije da mu je Barcelona najdraži klub

Fudbalska bajka za Alvesa se nastavila: Jedan potez je bio dovoljan da pokaže ljubav prema Barci

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Dani Alves danas je uspješno prošao ljekarske preglede u Barceloni.

Iskusni 38-godišnji fudbaler se odlučio vratiti u Barcelonu nakon što je postao slobodan igrač jer je nedavno napustio Sao Paulo.

Alves se nudio Barceloni prije nekoliko sedmica, ali je tada odbijen od strane Ronalda Koemana. No, kada je Xavi izabran za novog trenera situacija se promijenila.

Xavi je poručio Joanu Laporti da treba Alvesu dati ugovor jer vjeruje da Brazilac može pomoći Barceloni do kraja sezone, a posebno mladim igračima koji nisu mogli dobiti boljeg mentora.

Najtrofejniji igrač u historiji danas je uspješno prošao ljekarske preglede u Barceloni i s katalonskim klubom je potpisao ugovor do kraja ove sezone.

Alves se u Barcelonu vratio nakon pet godina, a u katalonskom klubu je sigurno proveo najbolje dane karijere. Igrao je u prvom mandatu osam sezona za Barcu i s ovim klubom je osvojio sve što se moglo osvojiti.

Nikada nije krio da je Barcelona njegova naveća ljubav i da se tu osjeća kao kod kuće, te je sigurno presretan što mu se ponovo pružila prilika da zaigra u dresu katalonskog kluba.

I na današnjem ljekarskom pregledu Alves je "milovao" grb Barcelone i pokazao je koliko ljubavi zaista ima prema ovom klubu što je nažalost rijetkost u modernom fudbalu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, Alves i Barcelona su se ponovo spojili i svi se nadaju da će njegova bajka trajati što duže i da će na kraju sezone dobiti novi ugovor.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

azz33333
Uz cafua najbolji desni bek ikada
5 0
azz33333
Samo šteta što nema SP a Cafu ima dva i zato ce uvijek biti ispred njega, kao što je i Maradona ispred Mesija a Mesi je najbolji igraca ikada vidjen.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi