Koeman na pragu svog novog posla: Velikan ga želi imenovati za trenera

Nizozemac se vraća

Koeman na pragu svog novog posla: Velikan ga želi imenovati za trenera

E. Škorić

Ronald Koeman neslavno je otišao iz Barcelone, sada mu se smiješi novi posao.

Bivši nizozemski selektor nije imao uspjeha u Barceloni, pa je nedavno napustio klub usljed rezultatske krize, dok je ekipu u međuvremenu preuzeo bivši igrač Xavi Hernandez.

Koeman je trenutno slobodan, a neki izvori su objavili da namjerava okončati trenersku karijeru, u šta je teško povjerovati. Sada se, međutim, pojavila priča o tome kako Koemana želi Glasgow Rangers.

Škotski velikan ostao je bez trenera jer je Liverpoolova legenda Steven Gerrard prešao u Aston Villu i prije nekoliko dana imenovan je za trenera engleskog tima. Gerrard je 2019. godine Rangersima donio titulu koja se čekala deceniju, pa je dobio veliku šansu da se izgradi kao trener u Engleskoj, zemlji gdje je ostavio velikog traga kao igrač Liverpoola i reprezentacije Engleske.

Kako prenosi Football Insider, Koeman je jedan od glavnih favorita za nasljednika Gerrarda i na Ibroxu uveliko razmatraju tu mogućnost. Direktor škotskog tima Ross Wilson ima za cilj da imenuje prestižnog i renomiranog trenera, a pored njega kandidat je i John Terry, nekadašnji kapiten Chelseaja i još jedan od bivših engleskih reprezentativaca koji se polako ostvaruju u trenerskom poslu.

Koeman je osim u Barceloni radio i u Evertonu, Southamptonu, Ajaxu, Benfici i Valenciji, a u prilog mu ide to što je sa sadašnjim direktorom Rangersa Wilsonom sarađivao u Southamptonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Upravo ta veza je pokrenula priču o Koemanovom dolasku u Škotsku, no ostaje nam da vidimo hoće li se na kraju zaista i ostvariti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Eto De Jongova sa Njim Rangers sad ORANGERSI ?
10 0
amex
Kada sad Glasgow nasele holanđani.. ;)
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi